Hyppää pääsisältöön
Suomalaispelaajat kilpailevat tällä viikolla miehiä vastaan Ladies European Tourilta
Getty Images

Challenge Tour, Senior Tour ja Ladies European Tour yhdistävät voimansa Jordaniassa

Jordaniassa käynnistyy torstaina ensimmäinen viritelmä, jossa kolme eri kiertuetta pelaa samoista palkintorahoista.

Suomalaispelaajista Noora Komulainen ja Ursula Wikström ovat ainoat suomalaispelaajat, jotka mahtuivat mukaan Jordan Mixed Openiin. Kyseessä on kilpailu, jossa Ladies European Tourin, Staysure Tourin (Senior Tour) ja Challenge Tourin pelaajat kilpailevat samalla kentällä samasta palkintopotista. 

Kisan pottiin on saatu kiitettävästi noin 350 000 euroa. Jokaiselta kiertueelta pääsi mukaan 41 pelaajaa, joten mukana on kokonaisuudessaan 123 pelaajaa. 

"Meille lasketaan LETin rankingiin täydet rahat mutta tää ei vaikuta world rankingiin. Kenttä on levee joten palloo saa mättää mihin vaan. Naisille etuna olisi tietysti ollut kapeampi kenttä. Tää vaikuttaa harkkarundien perusteella aika low score kentältä mutta vaikea arvioida kun en tunne niin hyvin miesten tai sennujen peliä", Noora Komulainen fiilisteli lähtökohtia kisaan.

Naisten European Tourilta mukaan mahtuivat myös suomalaiset Noora Komulainen ja Ursula Wikström. Komulainen on rankingissa sijalla 41 ennen Jordanian kisaa, Wikström löytyy parhaana suomalaisena sijalta 17. 

Erityisen suuren haasteen eteen joutuvat kentän virittäjät. Naiset pelaavat lähimpää, seniorit keskeltä ja Challenge Tourin pelaajat kauimpaa. Kentän viritys tulee käytännössä ratkaisemaan minkä kiertueen pelaajat ovat vahvimmilla. 

Asiaan tulee varmasti vaikuttamaan myös viheriöiden kovuus ja nopeus. Mitä vaikeammat ovat viheriön ympäristöt, sitä todennäköisempää on miespelaajien voitto kilpailussa. Pehmeillä viheriöillä naisten etulyöntiasema olisi kohtalaisen hyvä, sillä kenttä on yli kilometrin lyhyempi kuin Challenge Tourin pelaajilla. 

 

GoGolf suosittelee