Hyppää pääsisältöön
Oliver Lindell lähtee rauhallisin mielin kauteen 2019
Oliver Lindell

Challenge Tour alkaa: "Uusi links-kenttä, voi tulla kovia tuloksia jos ei tuule"

Suomalaisnelikko vietti keskiviikkoaamupäivää koleassa kelissä Mustanmeren rannalla Turkissa harjoituskierroksen merkeissä. Aihio oli selvä - junnut vastaan "seniorit". Oliver Lindell on innoissaan uuden kauden alkamisesta.

Challenge Tour -kausi 2019 on jälleen mielenkiintoinen, mutta lähtökohtaisesti odotukset ovat matalemmat kuin ne olivat viime vuoteen lähdettäessä. Antti Ahokas, Roope Kakko ja Oliver Lindell omaavat rajoitetut pelioikeudet kiertueelle ja nojautuvat villeihin kortteihin omien starttiensa lisäksi. Sami Välimäki on yksi peluri, joka tulee varmasti saamaan paljon startteja kutsuilla ja on mukana myös kauden avaavassa Turkish Airlines Challengessa. 

Oliver Lindell on saanut pyyhittyä viime kauden pettymykset pois mielestään ja lähtee toivottavasti uudistuneena miehenä uuteen kauteen. Varsinaisia paineita tai odotuksia 20-vuotias ei ole asettanut omille harteilleen. 

"Kyllä tässä nyt täytyy vain nauttia kauden avauksesta ja toivoa, että saa tasapainoisen esityksen aikaan. En ota mitään suuria paineita siitä, että pitäisi voittaa kisoja vaan yritän tehdä oman työni vain mahdollisimman hyvin", Lindell pohtii .

Kenttä on tällä viikolla kaikille uusi tuttavuus, vasta hiljattain valmistunut Samsun Golf Club, joka sijaitsee Atakumin kaupungissa. 

"Jos ei tuule, niin täällä voidaan nähdä tosi kovia tuloksia. Toisaalta keli on ollut tosi heikko: kylmä ja tuulinen ainakin harjoituspäivinä", Lindell kertoo areenasta. 

Kalenteri on seuraavan kahden viikon osalta selkeä - kaksi kisaa, jonka jälkeen edessä on parin viikon tauko. Tällä viikolla on mielenkiintoista nähdä miten suomalaisten otteet muodostuvat kun mukana on kaksi kokenutta peluria ja kaksi nuorta. 

"Tässä pelataan juuri nuoret vastaan vanhat. Roope ja Antti edustavat senioreita ja me Samin kanssa mennään sitten nuoruuden innolla. Tilanne on vähän auki kun itse missasin lähtöajan", Lindell nauraa. 

Turkissa on jaossa 200 000 euron palkintopotti, joka on vuoden 2019 standardi CT:llä. Vain kaksi kisaa kalenterissa on 180 000 euron kisoja, muut 200 000 euron tai suurempia. 

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisenä päivänä ovat seuraavat: Oliver Lindell 8.50, Antti Ahokas 9.10, Sami Välimäki 12.30 ja Roope Kakko 13.00. 

GoGolf suosittelee