Hyppää pääsisältöön
Brooks Koepka pelaa kaksi ensimmäistä kierrostaan Francesco Molinarin ja Victor Hovlandin kanssa
Getty Images

Brooks Koepka US Openin pelaajille: "Älkää valittako, ketään ei kiinnosta"

Kahdesti peräkkäin US Openin voittanut Brooks avasi tiistain mediatilaisuudessa sanaista arkkuaan, eikä salaillut mielipiteitään. Viikonlopun "kenraaliharjoitus" Kanadassa tuotti Koepkalle sijaluvun 50:s

Brooks Koepkalla on viikonloppuna mahdollisuus nousta Willie Andersonin (1903-1905) rinnalle toiseksi mieheksi, joka on voittanut US Openin kolmasti peräkkäin. Major-menestysten putki Koepkalla on komea, kahdeksasta viimeksi pelaamastaan hän on voittanut neljä.

Kun muistetaan, että 4,5 vuoden mittaisella PGA Tour-urallaan Koepka on voittanut "vain" kaksi tavallista Tourin kisaa, kunnon ajoitus majoreissa on uskomaton ja sarjan jatkaminen tuntuu todella vaikealta.

US Openin lähestyessä lukuisat pelaajat ovat jo kommenteissaan varoitttaneet ongelmista, joita USGA tulee kentänviriryksillään järjestämään. 

Koepka otti asiaan tyystin toisen kannan tiistaina.

"Me kaikki pelaamme samaa kenttää. Kentänvirityksillä ja karheikkojen vaikeudella ei ole merkitystä, jos lyöt avauksesi väylille ja osut griineihin, vieläpä riittävän lähelle lippua. Tällöin ongelmia ei tule. Ne jotka eivät osu, eivät ole pelanneet riittävän hyvin", Koepka filosofoi.

Kentällä erittäin rauhallisena epäonnistumistenkin jälkeen etenevä Koepka avasi myös omaa suhtautumistaan kenttävirityksiin ja niistä usein syntyviin negatiivisiin keskusteluihin.

"En halua koskaan valittaa, keksiä syitä epäonnistumisille. Niillä ei ole mitään painoarvoa, eikä kukaan halua kuulla toisen pelaajan selittelyjä. Minulle tulee vaivautunut olo etenkin silloin, kun pelikaverini alkaa pudotella tai heittää mailojaan kertoen, kuinka huono kenttä tai sen viritykset ovat. En halua kuulla sellaista, se ei kiinnosta. Jos pelaat riittävän hyvin, ongelmia ei synny", Koepka yksinkertaisti. 

Brooks Koepkan major-voittoja edeltäneet sijoitukset ovat olleet neljäs, viides, 30:s ja 37:s, josta keskiarvoksi tulee 19:s. Kanadan avoimissa hän oli 50. häviten Rory McIlroylle peräti 20 lyöntiä.

McIlroy on parhaimmillaan loistava, mutta majoreissa, etenkin US Mastersissa, hänellä on ollut päällä jo lähes viiden vuoden ajan melkoinen "kipsi", joka useimmiten vaikuttaa syntyvän omien epäonnistumisten tuomasta mielenpahoituksesta.

Koepka on ulkoisesti hyvin tyyni. Edellä esittämänsä näkemykset ovat kadehdittavan yksinkertaisia ja useimmille pelaajille hyödyllisiä. US Open-kentällä ei kannata repiä pelihousujaan kenttään liittyvissä asioissa.

US Openin kotisivut

US Openin näyttävät suorina lähetyksinä Viasat, Viaplay ja Ruutu+

GoGolf suosittelee