Hyppää pääsisältöön
Brooks Koepka pelasi neljä majoria keskiarvolla 68,75.
GETTY IMAGES

Brooks Koepka ei silitellyt itseään The Openin jälkeen: "Huonolla pelillä ei voi voittaa"

Brooks Koepkan ylivoima oli kauden 2019 majoreissa "vain" yhdestä ykköstilasta huolimatta murskaavaa. Hän jätti 16 kierroksen yhteistuloksessa pahimmat haastajansa 22 lyönnin päähän.

Voitto US PGA:ssa, kakkostilat Mastersissa sekä US Openissa ja sijoitus neljänneksi kauden viimeisessä majorissa The Openissa. Brooks Koepkan saldo merkittävimmissä kisoissa on häkellyttävä, etenkin kun muistetaan hänen kolme ensimmmäistä majoriaan (2017,2018  US Open, 2018 PGA Championship).

Royal Portrushin kisan jälkeen Brooks Koepka antoi itselleen sapiskaa, vaikka neljäs tila oli hänelle kuudennessa The Openissa uran paras.

"Jos et pelaa hyvin, et myöskään voita. Se on hyvin yksinkertaista. Olen pettynyt, esitykseni ei ollut sellainen kuin halusin", maailmanlistan ykkössijaansa entisestään sementoinut Koepka tokaisi kisan jälkeen.

Neljän majorin yhteenlasketut lyönnit alleviivaavat tapaa, jolla Koepka dominoi

Hänen kierroskeskiarvonsa oli yli 1,3 lyöntiä  kakkostilaa jakaneita maanmiehiään Dustin Johnsonia ja Xander Schauffelea parempi. Neljänneksi parhaan yhteistuloksen teki niinikään USA:n pelaaja, Patrick Cantlay.

Euroopan tähdillä vaikeaa

Mastersissa juhlinut Tiger Woods oli muissa majoreissa kuin varjo parhaista päivistään karsiutuen kahdesti. US Openin sankari Gary Woodland karsiutui The Openissa, Irlannin kansallissankari Shane Lowry Mastersissa.

Rory McIlroyn putoaminen kotikonnuillaan The Openissa oli vuoden suurimpia yllätyksiä, Justin Rose kompuroi putoamisen edestä Augusta Nationalissa ja Jon Rahm PGA Championshipissa.

GettyImages-1163127026.jpg

Mastersin pettymyksestä huolimatta Francesco Molinari pelasi kokonaisuudessaan hyvät majorit.
Mastersin pettymyksestä huolimatta Francesco Molinari pelasi kokonaisuudessaan hyvät majorit.
GETTY IMAGES

Yhteenlasketuissa lyönneissä euroista ykkönen oli Mastersissa viidenneksi jäänyt Francesco Molinari, joka nousi The Openissa 11:ksi loistavan viimeisen kierroksen ansiosta. Matthew Fitzpatrick oli toiseksi paras, häviten Koepkalle murskaavasti yli kaksi lyöntiä kierrosta kohden.

Merkittävistä kisoista edessä on vielä kaksi WGC:n kisaa USA:ssa ja Kiinassa, Fedex Cupin sekä Race to Dubain finaalikisat.

Kauden ykköspelaajan titteli on erittäin vankasti Brooks Koepkan harteilla jo heinäkuun toisella puoliskolla. Helppo veikkaus on se, että Koepka nostaa loppukaudesta tasoaan muissa kisoissa kuin majoreissa, sillä kiukku Openin laskemisesta käsistä toimii varmasti yhtenä isona motivaattorina.

Kauden 2019 majorit, yhteenlasketut lyönnit parhaiden osalta:

1. Brooks Koepka  1 100 ( 276-272-274-278, keskiarvo: 68,75 lyöntiä kierrosta kohden

2. Dustin Johnson 1 122

2. Xander Schauffele 1 122

4. Patrick Cantlay 1 124

5. Francesco Molinari  1 127

6. Matt Kuchar 1 128

7. Rickie Fowler 1 129

8. Matthew Fitzpatrick 1 133

GoGolf suosittelee