Bogeyputki vei Matilda Castrénin mahdollisuudet – kaksi hole-in-onea tehnyt Nasa Hataoka voittoon

Matilda Castrén pelasi Arkansasissa yhden loistavan kierroksen ja kaksi tulokseltaan reilusti alle odotusten sujunutta

Matilda Castrén (-6) jäi yhteensä kymmenen lyönnin päähän Arkansas Championshipin voittajasta Nasa Hataokasta (-16)

Nasa Hataokalla (65-65-67,-16) oli hyvin harvinainen, ellei jopa LPGA:lla ensimmäisen kerran käytösssä ollut voittoresepti.

Hataoka teki kolmen kierroksen aikana saman määrän bogeja sekä holareita, molempia kaksi. Hole-in-onet syntyivät ensimmäisellä ja toisella kierroksella, bogeyt kahdella viimeisellä. Tämä oli viides kerta, kun LPGA:lla sama pelaaja teki kaksi holaria samassa kisassa. Hyvin epätodennäköistä on, että aiemmat kahden holarin daamit olisivat tehneet kisassa vain kaksi bogeyta.

22-vuotiaalle Hataokalle voitto oli kauden toinen ja uran kolmas. Hän nousee sen myötä  maailmanlistalla kymmenen joukkoon. Toisen sijan jakoivat lyöntiä heikommalla tuloksella Eun Hee-Ji ja Minjee Lee.

Lauantaina seitsemän lyöntiä avauskierroksesta parantanut Matilda Castrén (71-64) oli ennen viimeistä kierrosta 19:s.

Sunnuntaina hän teki kaksi birdietä ulosmenoon, mutta heti niiden jälkeen kaksi bogia.

Sisääntulon hän aloitti birdiellä, mutta tämän jälkeen korttiin kirjattiin neljän reiän jaksoon kolme bogia ja taistelu kärkisijoista oli ohi. Lohdutuksekseen Matilda Castrén teki vielä päivän neljännen birdiensä, joka toi tulokseksi 72 (+1), ja kolmen päivän summaksi tuli 207 lyöntiä (-6). Sijoitus on 42:s.

Seuraavat kaksi kisaansa Castrén pelaa lokakuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna New Jerseyssa. Hän on edelleen kuluvan kauden aikana ainoa eurooppalaispelaaja, joka on voittanut LPGA:n kisan Yhdysvalloissa.