Hyppää pääsisältöön

Miten tunnistat kyvykkyyden?

Johtamisessa kaikkein vaikeinta on ihmisten johtaminen.  Me ihmiset, kun emme ole ykkösiä ja nollia ja emme oikeastaan koskaan toimi ennustettavalla tavalla.  Meitä ohjaa joskus rationaalinen ajattelu, mutta useimmiten tunteet.  Meidän motivaatiotekijämme saattava vaihtua päivittäin.  Samanaikaisesti sanotaan oikeutetusti, että yrityksen tärkein voimavara on ihmiset.  Ilman oikeanlaisia ihmisiä ei voi olla oikeanlaista toimintaa ja tuloksia ei voi syntyä. 

Ihmisten johtamisen keskiössä on kaksi asiaa: ihmisten valinta ja ihmisten motivointi.  Pitää varmistaa, että yrityksen avainpositioissa on juuri oikealla kyvykkyydellä varustetut ihmiset ja toisaalta heidät pitää pystyä saamaan innostumaan laittamaan oman kyvykkyytensä peliin.  Me Bridge Impactissa kutsumme tätä kyvykkyyden johtamiseksi.  Kyvykkyyden johtaminen ei voi olla fiilislaji, vaan se perustuu systemaattiseen ja analyyttiseen työhön.

Kyvykkyyden johtamista helpottamaan, olemme kehittäneet Capability Design™ -metodiikan ja -työkalun, joiden avulla olemme auttaneet jo lukuisia yrityksiä kyvykkyyden johtamisen rakentamisessa aivan uudelle tasolle.  Toimimme asiakkaidemme kumppanina erilaisissa ihmisten johtamisen tilanteissa kuten esimerkiksi rekrytoinneissa, sisäisissä henkilövalinnoissa, johtamisen kehittämisessä tai kyvykkyyskartoituksissa. 

Roolissamme on paljon samankaltaisuutta golf-pron kanssa.  Me pystymme auttamaan sinua omassa ihmisten ja kyvykkyyden johtamisen pelissäsi riippumatta siitä, oletko jo kokenut ammattilainen vai johtajana vasta-alkaja.  Olemme auttaneet asiakkaitamme ratkomaan lukuisia erilaisia kyvykkyyden johtamiseen liittyviä tilanteita kokemuksemme ja työkalujemme avulla.  Me olemme Suomen ensimmäinen kyvykkyystoimisto.

Muista, että yritysten tärkein voimavara ei ole ihmiset, vaan oikealla kyvykkyydellä varustetut ihmiset.

Katso oheiselta videolta miksi sinun kannattaa käyttää ammattilaisia apunasi riippumatta siitä, onko kyseessä golf vai johtaminen.

bridgeimpact.fi

Kuinka moderni johtoryhmä rakennetaan?

Korona-epidemian terävimmän kärjen laannuttua, monessa yrityksessä on käännetty kokka tukevasti kohti tulevaa.  Ollaan uuden tuntemattoman edessä ja todennäköisesti paljon asioita menee uusiksi.  Toimitusjohtajan tekeminen korostuu ja hänen onnistumistaan tarkastellaan tiukasti hallituksesta ja omistajien keskuudesta.

Toimitusjohtaja ei voi onnistua yksin, vaan hän tarvitsee vahvaa ja juuri tarvittavalla kyvykkyydellä varustettua johtoryhmää tuekseen.  Nyt onkin oikea hetki toimitusjohtajalle tarkastella johtoryhmänsä kokoonpanoa tarkasti.  Hänen on ymmärrettävä, millaista kyvykkyyttä johtoryhmässä tulee löytyä, että onnistuminen uudessa normaalissa onnistuu, koska aina, kun tavoitteet muuttuvat, muuttuvat myös onnistumiseen tarvittavat kyvykkyydet.  Ainoa tapa selvittää johtoryhmän kyvykkyyden nykytila, on paneutua tehtävään systemaattisesti ja analyyttisesti.  Nyt ei ole olettamisen, vaan tietämisen aika!

Bridge Impactin Capability Design™ -metodin ja -työkalun avulla saadaan varmuudella tunnistetuksi tarvittava kyvykkyys ja selvitetyksi löytyykö johtoryhmästä sitä.  Toimenpiteenä Capability Design™ -projektin läpivieminen on toimitusjohtajalle samanlainen kuin golffareille on mailojen sovittaminen (fittaus).  Silloin selvitetään asiantuntijan osaamisen ja kokemuksen, sekä modernien työkalujen avulla millainen on juuri oikeanlainen mailasetti hänelle.  Toimitusjohtajalle johtoryhmä on kuin mailabägin sisältö.  Peli sujuu, kun sen sisältö on oikeanlainen.

Seuraavassa kolme askelta johtoryhmän kyvykkyyden selvittämiseksi:

  1. Selvitä millaista johtamiskyvykkyyttä yrityksesi strategia / tavoitteet edellyttävät
  2. Tee syväluotaava analyysi siitä, mikä on johtoryhmäsi tämän hetkinen kyvykkyys suhteessa tarvittavaan kyvykkyyteen
  3. Tee rohkeasti johtopäätöksiä, jotta varmistat tarvittavan kyvykkyyden. 

Muista, että yrityksen tärkein voimavara ei ole ihmiset, vaan juuri oikealla kyvykkyydellä varustetut ihmiset.

bridgeimpact.fi

Miten avainpositiot täytetään?

Jokainen johtaja tietää, että muutosten aikaansaamisessa on keskiössä muutamia avainpositioita ja -tehtäviä, joissa onnistuminen on kriittistä ja toisaalta niissä epäonnistuminen on katastrofaalista. Kuvaava termi näille avaintehtäville on usein käytettykin yrityksen ”Must-win-battle”.

Avainpositiot edellyttävät onnistuakseen avainhenkilöitä, mutta miten sinä valitset must-win-battleihisi oikeat henkilöt? Jos teillä toimitaan, kuten suuressa osassa yrityksiä, henkilövalinnat tehdään suurelta osin perustuen vanhoihin näyttöihin, olemassa olevaan vastuualueeseen ja tunteeseen.

”Kalle on tehnyt hyvää jälkeä viime vuosina, joten kyllähän hän tämänkin homman hoitaa. Minulla on siihen suuri luotto” tai ”Tämä must-win-battle liittyy myyntiin, joten eiköhän meidän myyntijohtajamme Kaisa ole paras vaihtoehto ottamaan vastuulleen tämän must-win-battlen. Kyllä sinne Kaisan reppuun vielä tämäkin mahtuu.” Tuntuuko tutulta?

Tiedetään, että jopa 70% muutoshankkeista epäonnistuu, ja jos kyseessä on digitaalinen transformaatio, epäonnistumisen todennäköisyys on peräti 90%. Kun tutkitusti yksi suurimpia selittäviä syitä epäonnistumisille ovat huonosti tehdyt henkilövalinnat, ei edellä kuvattu toimintamalli todellakaan ole paras. Onnistuneet henkilövalinnat, olkoon sitten kyseessä avainhankkeiden miehittäminen tai rekrytointi, rakentuvat systemaattiseen ja analyyttiseen kyvykkyysprofiilin rakentamistyöhön. Valinnan tekevän täytyy ymmärtää tarkasti millaista kyvykkyyttä valittavalla henkilöllä pitää olla, että hän voi onnistua tehtävässään.

Me Bridge Impactissa keskitymme auttamaan asiakkaitamme onnistumaan kaikissa heidän henkilövalinnoissaan, oli sitten kyse must-win-battlen miehittämisestä tai rekrytoinnista. Kehittämämme Capability Design™ -metodiikalla ja -työkalulla pystymme tunnistamaan syvällisesti millaista kyvykkyyttä avainpositoisissa ja -tehtävissä todella tarvitaan ja varmistamaan, että tehtävään valitulla henkilöllä tarvittava kyvykkyys löytyy.

Seuraavassa neljä askelta, joilla varmistat millaista kyvykkyyttä avainpositiossa tulee olla:

  1. Tunnista tarvittavat muutokset, jotka vaaditaan haluttavien tulosten aikaansaamiseksi
  2. Tunnista millaisia haasteita täytyy taklata, jotta tarvittavat muutokset saadaan aikaan
  3. Tunnista avaintehtävät, jotka pitää saada aikaan, jotta muutos tapahtuu ja haasteet taklataan
  4. Tunnista millaista taitoa, halua, ymmärrystä ja kokemusta henkilöllä tulee olla, jotta em. toteutuvat.  Tunnista myös paras toimintatapa tulosten aikaansaamiseksi.

Muista, että yritysten tärkein voimavara ei ole ihmiset – vaan oikealla kyvykkyydellä varustetut ihmiset!

Katso oheiselta videolta, mitä yhtäläisyyksiä golf-kentällä tehtävästä mailavalinnassa on henkilövalintojen kanssa.

bridgeimpact.fi