Hyppää sisältöön

Youtube-tähti Rick Shiels toimi Lee Westwoodin caddiena ja kiinnitti huomiota mielenkiintoiseen merkintään tähtipelaajan lavoissa

Lee Westwoodin rautakuutosen lapa paljastaa

Lee Westwoodin ei tarvitse tarkistaa rautalyöntiensä mittaa pelikirjasta, sillä hän on kirjoittanut ne tussilla kunkin mailan lapaan.

Lee Westwoodin ja Pingin yhteinen historia alkoi jo 30 vuotta sitten, kun Westwood tarttui ensimmäisen kerran Pingin mailaan merkin fittauskeskuksessa, joka sijaitsi vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Westwoodin lapsuuden kodista Englannissa. 

Yhteistyö Pingin ja Westwoodin välillä on jatkunut näihin päiviin saakka, tosin mallit ovat vaihtuneet vuosien varrella.

Nykyään Westwood pelaa Ping i210 -raudoilla. Hän on yksi harvoista tour-pelaajista, joka käyttää rautasetin gap wedgeä erikoiswedgen sijaan. Hänen ainoa erikoiswedgensä on 60-asteinen lob wedge, joka toimii myös hiekkamailana.

Westwoodin rautamailoissa löytyy myös toinen erikoisuus: hän on merkinnyt tussilla mailan lapaan lyönnin mitan kullakin rautamailalla. Asia nousi viimeksi esille, kun YouTube-tähti Rick Shiels toimi hänen caddienään pari viikkoa sitten PGA BMW Championshipin harjoituskierroksella ja julkaisi siitä kanavallaan videon.Klubipelaajan ei välttämättä kannata ottaa mallia Westwoodista, sillä heidän lyöntien mitat eivät ole yhtä vakioidut kuin 25-kertaisella European Tour -voittajalla.

”Ovatko tussimerkinnät muuttuneet vuosien varrella”, Shiels kysyy videolla.

”Eivät, lyöntien pituus on pysynyt samana viimeiset 20 vuotta”, 47-vuotias Westwood vastaa nauraen.

Westwoodin tapa merkitä etäisyydet on kieltämättä kätevä. Siitä huolimatta hän on tiettävästi ainoa pelaaja, joka merkitsee mittansa lapaan. GolfWRX-sivuston mukaan Westwood aloitti tavan jo vuonna 2017. Hän on perustellut erikoista tapaansa sillä, että hän halusi varmistuksen lyöntimitasta valitessaan mailaa bägistä ennen lyöntiä.

Kuinka kävi haasteessa?

Shielsin YouTube-videoissa on usein jonkinlainen haaste, ja tällä kertaa tarkoituksena oli selvittää, kuinka hyvin Westwood pelaa, kun Shiels tekee mailavalinnan hänen puolestaan. Shiels toimi Westwoodin caddiena viiden reiän ajan ja tavoitteena oli pelata reiät alle parin.

Kokeeseen osallistui myös Westwoodin kisassa toiminut caddie James Baker, jolle annettiin yhdessä Westwoodin kanssa mahdollisuus puuttua kolme kertaa Shielsin tekemään mailavalintaan.

Westwoodin vakiocaddie on hänen puolisonsa Helen Storey, joka palasi töihin tämän viikon Italian Openissa.

Miten haasteessa sitten kävi? Voit katsoa sen alta olevalta videolta.

Etsi luettavaa