Hyppää sisältöön

Yllätysnimi Suomesta Hollannin-kisaan – managerilegenda hoiti Sami Välimäelle kutsun kisaan

Andrew "Chubby" Chandler on toiminut Sami Välimäen managerina tammikuusta lähtien.

Sami Välimäki pelaa uransa ensimmäisen European Tourin kilpailun tällä viikolla. Kyseessä on Hollannissa pelattava KLM Open.

European Tourin tämän viikon kilpailun, KLM Openin, osallistujalistaa lukiessa silmät sattuivat mielenkiintoiseen nimeen. Kisaan on nimittäin saanut kutsun Challenge Tourille paikan varmistanut Sami Välimäki

Kutsun Välimäki sai kisaan manageritoimiston ISM Golfin kautta. Yhteistyö alkoi tammikuussa ja toimistoa vetää managerilegenda Andrew ”Chubby” Chandler. Kyseessä on Nokia River Golfia edustavan Välimäen uran ensimmäinen European Tourin kilpailu.

Chandler on entinen kilpapelaaja, mutta tunnetuksi hän on tullut muun muassa sellaisten pelaajien kuin Rory McIlroyn ja Lee Westwoodin managerina. Tosin kumpikaan ei enää kuulu Chandlerin International Sports Managament -talliin, vaan erosivat siitä hieman riitaisissa merkeissä, McIlroy vuonna 2012 ja Westwood viisi vuotta myöhemmin.

Nykyään Chandlerin nimekkäin peluri on uransa ehtoopuolella oleva Darren Clarke, mutta tallista löytyvät muun muassa sellaiset huippupelaajat kuin Matthias Schwabb Matt Wallace ja Justin Harding.

GoGolf ei tavoittanut tiistaina aamulla Välimäkeä, mutta sai kiinni hänen valmentajansa Timo Karvisen.

”Tietysti on makeat fiilikset, kun hän pääsee maistamaan sitä, mihin tähtää urallaan. Ja vielä tilanteessa, jossa luotto peliin on vahva”, Karvinen sanoi.

”Luvassa on hyvää kokemusta, etenkin jos pelit jatkuvat viikonloppuna.”

Loppukesästä Välimäen pelit ovat totisesti kulkeneet, sillä hän otti elokuussa Pro Golf Tourilla kaksi perättäistä voittoa. Kun Välimäki oli alkukaudeta voittanut yhden kilpailun, tarkoitti kolmen voiton ottaminen saman kauden aikana ylennystä Challenge Tourille. Kiertueen rankingissa hän on neljäntenä.

Välimäen debyyttikausi ammattilaisena on ollut muutenkin onnistunut, sillä tammikuussa statustaan vaihtaneella Välimäki ylsi kesäkuussa myös kotikisansa NRG Openin voittoon. Siinä hän kukisti uusinnassa Peter Erofejeffin.

Suomesta Välimäki saa seurakseen kilpailuun Mikko Korhosen ja Kim Koivun.

Osanottajaluettelo

European Tourin kilpailut näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa