Hyppää sisältöön

Yllätysnimi kärjessä Tournament Players Championshipissä – Välimäki parhaana ET-pelaajana jaetulla neljännellä sijalla

Sami Välimäki vähensi bogiensa määrää kolmella edellispäivästä selviten viikonlopun kierroksille Walesissa

Tournament Players Championship tarjoaa peli- ja ansaintamahdollisuuden koronaviruksen takia työttömäksi jääneille ammattilaispelureille.

Mikko Ilosen, Minea BlomqvistKakon ja Peter Erofejeffin järjestämä Tournament Players Championship on kerännyt Suomi-golfin kerman Lakistossa ja Hirsalassa pelattavaan kilpailuun.

Mukana ovat muun muassa Suomen European Tourilla pelaava kvartetti ja kolme parasta Ladies European Tourilla pelaavaa naista.

Avauspäivän jälkeen kisan kärjessä ei kuitenkaan viiletä Korhonen, Välimäki, Pulkkanen tai Samooja saati Nuutinen, Komulainen tai Wikströn. Letkaa ei myöskään vedä KakkoLindell, Kaske tai Putkonen.

Sen sijaan Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentän kiersi pienimmällä lyöntimäärällä Kytäjä Golfia edustava Henri Lahdenperä. Viime vuonna Lahdenperä sijoittui Finnish Tourin rankingissa 18:nneksi, joten tässä porukassa hänen johtoasemaansa voi pitää melkoisena yllätyksenä.

Lahdenperä kiersi kentän tulokseen 68 lyöntiä eli kolme alle parin. Eroa toisena oleviin Matias Honkalaan ja Albert Eckhardtiin on yksi lyönti.

ET- ja LET-pelaajista parhaassa asemassa on Sami Välimäki, jonka tulos -1 oikeuttaa jaettuun neljänteen sijaan yhdessä Alex Hietalan, Erofejeffin ja Teemu Putkosen kanssa.

Tulostaso oli lyhyehkö kenttä ja pelaajakunta huomioiden yllättävän kehno. Esimerkiksi European Tourilla kentät ovat helposti 600 metriä pidempiä kokonaismitaltaan.

Toisaalta Lakiston kentässä on omat kommervenkkinsä, joten kentän tuntemuksesta on etua.

European Tour -pelaajista Mikko Korhonen tuntee kentän kuin omat taskunsa, sillä hän on SHG:n kasvatteja. Korhonen pelasi tänään kierroksen pariin (71) ollen toiseksi paras ET-pelaaja. Kolmella bogilla kierroksen aloittaneen Tapio Pulkkasen tulos oli +1 eli sama kuin parhaalla naispelaajalla Sanna Nuutisella.

Kalle Samoojan peli oli ruosteessa etuysillä, sillä hän pelasi sen peräti kahdeksan yli parin. Takaysin hän pelasi jälleen omalla tasollaan eli kolme alle parin. Yhteistulos 76 (+5) saattaa kuitenkin jättää liikaa kirittävää huomista ajatellen.

Huomenna kilpailu jatkuu Hirsalassa, joka vaatii pelaajilta tarkkuutta varsinkin avauksissa. On mielenkiintoista nähdä, mikä on pelaajien järjestys kun toinen kierros on ohi. 

Tässä Tapio Pulkkasen haastattelu ja ensimmäisen reiän seuranta. Mukana myös Minea Blomqvist-Kakko, Mikko Ilonen ja Suomen PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso:

Valmentaja Timo Rauhalan mietteitä koronatauon vaikutuksesta uran eri vaiheissa oleviin pelaajiin:

Yleisöllä on koronarajoitusten vuoksi kilpailuun pääsy kielletty.

Etsi luettavaa