Hyppää sisältöön

Yli viisikymmentä vuotta Nicklausin ranteessa nosti Rolexin arvon 40-kertaiseksi

Jack Nicklaus ei pitänyt kelloa pelatessaan

Jack Nicklausin kultaisen Rolexin hinta nousi 1,2 miljoonaan euroon huutokaupassa. Rahat menivät hyväntekeväisyyteen.

Jack Nicklausin ranteessa pitkän matkan kulkenut kultainen Rolex on huutokaupattu hyväntekeväisyyteen. 18 karaatin kullasta valmistetun Rolex 1803 Day-Date -kellon hinta nousi peräti 1,2 miljoonaan dollariin.

Nicklaus sai kellon lahjaksi sveitsiläiseltä kellonvalmistajalta vuonna 1967. Vastaavan kellon arvo uutena on hieman yli 30 000 dollaria, joten reilussa 50 vuodessa kellon arvo neliymmenkertaistui.

Kellon arvoa nosti se, että se oli Nicklausin ranteessa peräti 12:n voittamansa major-kilpailun aikana – tosin ei varsinaisen kisan aikana, mutta Nicklaus laittoi sen ranteeseen heti kierroksen päätyttyä.

Vaikka hinta on huima, se kalpeni kaksi vuotta sitten huutokaupatulle Paul Newmanin Rolex Daytonalle, jonka hinta kohosi lähes 18 miljoonaan dollariin. Newmanin kello oli lahja hänen vaimoltaan ja sen taakse oli kaiverrettu teksti: Aja varovasti. Sitä pidetään yhtenä maailman kuuluisimmasta kelloista.

Samaan aikaa Nicklausin kultakellon kanssa huutokaupattiin myös näyttelijä Marlon Brandon ranteessa elokuvassa Ilmestyskirja nyt ollut Rolex GMT. Kyseisen kellon hinnaksi muodostui noin 2 miljoonaa dollaria.

Nicklausin huutokauppakohde oli hänen oma lasten terveydenhoitoa tukeva säätiö, joka työskentelee lasten sairaaloiden kanssa eri puolilla Yhdysvaltoja.

”Ihminen elää pallolla vain tietyn ajan ja sitä haluaa jättää itseensä perinnön, joka jää elämään. Hyväntekeväisyys on iso tätä perintöä. Pidän huolen siitä, että hyväntekeväisyys on osa kaikkea mitä teemme”, Nicklaus sanoi taannoin Forbes-lehden haastattelussa.

Vuosien aikana Nicklaus ja hänen vaimonsa Barbara ovat keränneet säätiölle yli 100 miljoonan dollaria.

Itse huutokauppa oli ohi nopeasti. Se alkoi eilen Yhdysvalloissa klo 17.58 ja oli ohi 18.01. Ensimmäinen huuto oli 500 000 dollaria, kun sen odotettiin alkavan 100 000–200 000 dollarin väliltä.

Kello huutokaupattiin kellojen myymiseen erikoistuneessa Phillipsin huutokauppakamarissa New Yorkissa.

Etsi luettavaa