Hyppää sisältöön

Yksikään neljästä maajoukkueesta ei yltänyt mitalipeleihin

Matias Honkala sai ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan komean ykköstilan Hirsalan kilpailusta

Viime vuonna Suomen miehet voittivat kultaa joukkueiden EM-kisoissa. Tänä vuonna yksikään neljästä joukkueesta ei yltänyt mitalipeleihin.

Neljä lyöntiä erotti Suomen miehet ja kolme lyöntiä naiset uusintapaikasta mitalipeleihin pääsystä joukkueiden EM-kilpailuissa. Poikien ja tyttöjen sarjan lyöntipelikarsinnassa vain Islanti oli Suomea heikompi maa. Kisoja pelataan eri puolilla Eurooppaa.

Ruotsissa Ljunghusen Golf Clubilla pelattavassa miesten kisassa Suomi roikkui pitkään kiinni kahdeksannessa sijassa, mutta lopussa neljä maata painoi Suomen ohi. Joukkue nousi aamupäivällä, koska Suomen kaksi parasta pelaajaa Matias Honkala ja Alex Hietala pelasivat alkupäässä.

Honkala ja Hietala pelasivatkin tänään Suomen parhaat tulokset: 71 (-1). Myös Casper Simbergin voi laskea tämän päivän onnistujien joukkoon, sillä hän pelasi tänään pariin. Kolmikon lisäksi myös Jonatan Jolkkosen (75) ja Veeti Mähösen (77) tulokset laskettiin mukaan Suomen yhteistulokseen. Suomen kuudes lenkki oli Santeri Lehesmaa, jonka tulos tänään oli 78 lyöntiä.

Suomen miehet voittivat viime vuonna historiallisen EM-kullan, mutta nyt sen uusiminen jäi haaveeksi. Eroa lyöntipelikarsinnan kärkimaahan Irlantiin kertyi lopulta peräti 37 lyöntiä.

Naisissa uusintapaikka jäi Italiassa kirvelevästi kolmen lyönnin päähän. Suomen joukkueen paras tänään oli Anna Backman 71 lyönnin kierroksellaan. Suomelle olisi riittänyt kahdeksan joukkoon sama tulos kuin eilen, mutta naiset jäivät siitä kuusi lyöntiä. Tosin tänään vain kaksi maata 20:sta onnistui parantamaan eilistä tulostaan.

Eilen huipputuloksen (68) pelannut Petra Salko ei ollut eilisessä vireessä pelattuaan kierroksen 75 lyönnillä ja yllättäen Suomen ykköspelaaja Kiira Riihijärvi oli tänään heikoin lenkki, eikä hänen 76 lyönnin tulosta laskettu lainkaan mukaan Suomen tulokseen.

Miesten ja naisten kisat jatkuvat nyt sijoista 9–16.

Etsi luettavaa