Hyppää sisältöön

Yhdysvallat jyräsi sunnuntaina – jopa Reed voitti pelinsä

Presidents Cup päättyi jälleen kerran Yhdysvaltain juhliin.

Yhdysvallat on voittanut Kansainvällisen joukkueen Presidents Cupissa lukemin 16–14.Tiger Woodsin kipparoima joukkue lähti päätöspäivään kahden pisteen takaa-ajoasemassa.

Tiger Woods, Patrick Reed, Dustin Johnson, Patrick Cantlay, Xander Schauffele ja Webb Simpson. Kuusi yhdysvaltalaispelaajaa kahdestatoista voitti oman ottelunsa sunnuntaina Australiassa päättyneessä Presidents Cupissa.

Kun neljä peliä päättyi tasan ja vain kaksi Kansainvälisten pelaajien voittoon, otti Yhdysvallat jälleen yhden voiton lisää joka toinen vuosi pelattavassa joukkuekilpailussa.

Kansainvälisen joukkueen voittajat olivat Sungjae Im ja Cameron Smith.

Loppulukemiksi muodostui 14–16.

Yhdysvaltain joukkueen voiton alkutahdit lyötiin het alussa, kun viidessä ensimmäisessä ottelussa Woods, Reed ja Johnson peittosivat vastustajansa ja lisäksi Tony Finau sekä Bryson DeChambeau pelasi tasan.

Reed nosti selvästi tasoaan kaksinpeleissä, sillä ”ongelmapelaaja” oli hävinnyt kaikki aikaisemmat ottelunsa ja nousi otsikoihin lähinnä erilaisten kahnauksien takia. Sunnuntaina hän teki selvää C.T. Panista selvin lukemin: 4/2.

Viiden ensimmäisen ottelun jälkeen Yhdysvallat olivat siirtyneet kahden pisteen takaa-ajoasemasta yhden pisteen johtoon. Kaiken lisäksi voitot olivat sangen selviä.

Selvä oli myös kuudennessa ottelussa pelanneen Kansainvälisen joukkueen Sungjae Imin voitto. Hän päihitti Gary Woodlandin, mutta sen jälkeen kolmessa seuraavassa ottelussa Cantlay, Schauffele ja Simpson olivat jälleen vastustajiaan etevämpiä.

Näin oltiin tilanteessa, jossa Kansainvälinen joukkue olisi tarvinnut voitot kolmesta jäljellä olevasta ottelusta päästäkseen edes tasoihin, mutta ainoastaan Cameron Smith onnistui voittamaan omansa. Louis Oosthuizen tasasi pisteen Matt Kucharia vastaan ja myös Marc Leishmanin ja Rickie Fowlerin ottelu päättyi tasapeliin.

Reikäpeliottelu Yhdysvaltain ja Kansainvälisen joukkueen välillä on pelattu 13 kertaan ja ainostaan kerran Kansainvälinen joukkue on voittanut kilpailun. Yhden kerran joukkueet ovat päätyneet tasapeliin.

Tiger Woods osoitti paikkansa joukkueen pelaavana kapteenina. Hän voitti kaikki kolme otteluaan.

Abraham Ancer–Tiger Woods 3/2
Hideki Matsuyama–Tony Finau tasapeli
C.T. Pan–Patrick Reed 4/2 
Haotong Li–Dustin Johnson 4/3 
Adam Hadwin–Bryson DeChambeau tasapeli
Sungjae Im–Gary Woodland tasapeli
Joaquin Niemann–Patrick Cantlay 4/3
Adam Scott–Xander Schauffele 2/1
Byeong Hun An–Webb Simpson 2/1
Cameron Smith–Justin Thomas 2/1
Louis Oosthuizen–Matt Kuchar tasapeli
Marc Leishman–Rickie Fowler tasapeli

Etsi luettavaa