Hyppää sisältöön

Yhdistä golflomaan pala paratiisia

Pattayalta ja Hua Hinistä löytyy paljon hienoja golfkenttiä, mutta rantakohteena ne häviävät Koh Samuille ja muille Surat Thanin alueen saarille. 

Bangkokista lentää eteläisessä osassa Siaminlahtea sijaitsevalle Koh Samuille tunnissa. Lyhyen lennon vuoksi Koh Samuin voi helposti yhdistää myös Bangkokiin, Pattayalle tai Hua Hiniin suuntautuvalle lomamatkalle. Bangkok Airways lentää Koh Samuille monta kertaa päivässä.

Koh Samui on 25 kilometriä pitkä paratiisisaari, joka houkuttelee kosolti auringonpalvojia ja kuherruskuukauttaan viettäviä. Saarelta löytyvät lähes kaikki tunnetut luksusresort-ketjut yksityisrantoineen.

Lomakeskusten ulkopuolella Koh Samuilla riittää vilskettä. Iltaelämä on vilkasta ja pienelle saarelle on saatu mahdutettua kaikki matkailijan kaipaamat palvelut. 

Parhaat bileet löytyvät Chawengin rannalta. Pitkä ja pehmeähiekkainen ranta on myös hyvä paikka auringonpalvontaan ja vesiurheiluun.

Saaren upeimmat rannat ovat länsipuolen Coral Cove ja Silver Beach. Myös pohjoisosassa sijaitseva Mae Nam pääsee vuosittain Koh Samuin parhaiden rantojen listalle.

Saarella ei kuitenkaan kannata jäädä makaamaan resortin yksityisrannalle koko loman ajaksi, vaan vuokrata skootteri ja ajaa hiukset hulmuten saaren ympäri. Retkellä kannattaa katsastaa muutama upea ranta ja kiivetä sisämaan vesiputouksille. 

Koh Samui on upea paikka aikuiseen makuun, mutta omaa täydellistä paratiisipoukamaa etsivät saattavat kuitenkin pettyä Samuin turistimassoihin.

Jos haluat enemmän yksityisyyttä, vain puolen tunnin lauttamatkan päässä Samuista sijaitsee Koh Pha Ngan. Saari on tunnettu erityisesti railakkaista täydenkuun juhlistaan. 

Täydenkuun juhlia vietetään  saaren eteläpäässä Hat Rinin rannalla, jonne ahtautuu kuukausittain kymmeniä tuhansia juhlijoita tanssimaan kuun loisteessa.

Muina aikoina saari tarjoaa aidompaa ja rauhallisempaa tunnelmaa kuin isoveljensä Koh Samui. Koh Pha Nganilta on löytyy lukuisia rantoja, joissa voi tallustella läpi loman paljain jaloin, lukea hyvää kirjaa  maaten samettisella hiekalla ja illallistaa kynttilän valossa merta kuunnellen.
 

Vaikka Koh Pha Nganilta ei löydy golfkenttää, Samuilla sijaitsevalle Santiburin golfkentälle tekee helposti päiväretken. Puolen tunnin lauttamatkan jälkeen taksimatka satamasta kestää kymmenisen minuuttia.

Pha Ngnanista muutaman tunnin lauttamatkan päässä sijaitsee sukeltajien ja reppureissaajien suosikkikohde Ko Tao. Taolta on turha etsiä golfkenttää tai luksusresortteja, mutta saari tarjoaa upeita rantoja, naapurisaaria edullisemman hintatason sekä maailman luokan sukelluskohteita.

Koh Samui on monen rantalomailijan suosikkikohteita, koska sieltä löytyy tällaisia paratiisirantoja.

Thaimaan upein kenttä?

Pattayalta ja Hua Hinistä löytyvät Thaimaan kattavin golfvalikoima, mutta Koh Samuilta kenties maan hienoin kenttä.

Santiburi Samui on Koh Samuin ainoa golfkenttä. Kenttä on niin upea, että saarelle kannattaa matkustaa jo pelkästään sen takia. Golfkentän omistaa oluestaan tunnettu Singha-konserni.

Samui Santiburi on rakennettu jyrkälle rinteelle. Siksi siellä täytyy palkata caddie ja vuokrata autoa. Kierroksen jälkeen voi todeta, että kierroksesta tuskin olisi edes selvinnyt hengissä jalkaisin omaa bägiään raahaten.

Todella suuret korkeuserot ja henkeäsalpaavat näkymät tekevät kierroksesta kentällä ikimuistoisen. Kamera tulee kaivettua esille heti ensimmäisellä väylällä, ja maisemat vain paranevat väylä väylältä. 

Muutama rotkoväylä tuntuu suomalaiselle klubipelaajalle lähes mahdottomalta, mutta rohkea ratkaisu tuo näissäkin tulosta. Greenit ovat liukkaat ja kookkaat.

Suuret korkeuserot ja jyrkät rotkot olisivat jo itsessään upeita elämyksiä, mutta Santiburi Samuilla pisteenä i:n päällä on vielä taustalla kimmeltävä, turkoosi Siaminlahti.

Kentällä on helppo tehdä tulosta, jos osuu väylään ja pysyy poissa rotkoista. Se on toki helpommin sanottu kuin tehty, mutta tältä kierrokselta poistuu hymy naamalla, vaikka rotkoihin olisi hukkunut useampikin pallo. 

Kierroksen jälkeen kannattaa varata aikaa ruokailulle tai juomille klubin terassilla – ja napata vielä ne viimeiset kuvat matkamuistoksi.

Entinen Asian Tour -pelaaja Peter Erofejeff on nostanut Santiburi Samuin omaksi suosikikseen Thaimaassa. Noin 90 euron green fee on hinta-laatusuhteeltaan järkikauppa.

Koh Samuin ainoa kenttä on Santiburi Samui, joka tarjoaa hienon golfkokemuksen.

Etsi luettavaa