Hyppää sisältöön

Yhdeksän birdien Pulkkanen otti jättiloikan kohti kärkeä Tanskassa

Tapio Pulkkanen on kahden kierroksen jälkeen kahdeksan alle parin Himmerlandin DP World Tourin kisassa. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen sivusti DP World Tourin birdie-ennätystään ja on nousemassa noin 40 sijaa Made in Himmerland -kisassa.

Tapio Pulkkanen on loikkaa kymmeniä sijoja ylöspäin DP World Tourin Tanskan-kisan tulosluettelossa. Pulkkanen paransi perjantaina tulostaan neljällä lyönnillä pelaten tuloksen 65 (-6).

Yhteistulos kahdeksan alle parin riittää tässä vaiheessa jaettuun 19:nteen sijaan, kun osa pelaajista ei ole vielä pelannut toista kierrosta loppuun.

Pulkkanen onnistui tekemään Himmerlandin kentällä tänään peräti yhdeksän birdieä. Vastaavasti bogeja hän merkkautti korttiinsa kolme.

”En ole varma, onko koskaan enemmän (birdiejä) tullutkaan. Pari kertaa aiemminkin olen tainnut yhdeksän birdieä tehdä”, Pulkkanen kertoi GoGolfille kierroksen jälkeen.

Kilpailun johdossa olevaan Englannin Ross McGowaniin Pulkkasella on seitsemän lyöntiä matkaa, mutta kärkikymmenikköön vain kolme. McGowanin kärkipaikkaa ei enää kukaan kentällä oleva pysty uhkaamaan.

McGowan pelasi tänään saman tuloksen kuin Pulkkanen, mutta eilen hän oli todella kovassa vedossa alittaen parin peräti yhdeksällä lyönnillä.

Himmerland Golf & Spa Resortin kentällä tehdään yleisesti ottaen todella kovaa tulosta, mistä kertoo myös se, että cut-raja on asettumassa tulokseen -4.

Kenttä ei ole erityisen pitkä, sillä Made in Himmerland -kisassa se pelataan 6 083 metriä pitkänä. Se ei ole ammattilaispelureille matka eikä mikään, vaikka par onkin 71.

Esimerkiksi etuysin molemmat par 5 -reiät ovat melko lyhyitä ja molemmilla rei’illä Pulkkanen pääsi puttaamaan eagleä alle kahdeksasta metristä.

”Harmittaa, ettei kumpikaan mennyt reikään”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkasen mukaan kovaa tulostasoa selittää myös se, että tuuli on ollut toistaiseksi miedompaa kuin aiempina vuosina. Lisäksi viheriöt ovat erinomaisessa kunnossa.

”Hyväkuntoisten viheriöiden ansiosta putteja voi upottaa vähän kauempaakin”, Pulkkanen tiesi.

Pulkkanen itse oli terävänä lähestymisissä, sillä hän laskeskeli, että peräti seitsemän kertaa yhdeksästä hän pääsi upottamaan birdien alle kahdesta metristä. Pulkkasen pisin birdie-putti upposi kuudesta metristä.

Pulkkanen, joka on Race-to-Dubai-rankingissa sijalla 88, aloitti Tanskassa viiden viikon mittaisen kisaputken, joka päättyy Skotlannissa pelattavaan Alfred Dunhill Links Championshipiin.

Tanskassa Pulkkanen on ainoa suomalaispelaajaa, mutta ensi viikolla Wentworthiin hän saa seurakseen myös Mikko Korhosen, Kalle Samoojan ja Sami Välimäen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa