Hyppää sisältöön

Yhdeksän mielenkiintoista faktaa superjunnusta

Matias Honkala harjoittelee Timo Rauhalan valmennuksessa.

Matias Honkala säväytti viikonloppuna voittamalla Finnish Junior Tourin osakilpailun täysin ylivoimaisesti. GoGolf poimi yhdeksän mielenkiintoista faktaa huippulahjakkuudesta.

Finnair Junior Tour kausi starttasi vappuviikonloppuna käyntiin huippukuntoisella Kullo Golfin kentällä. Kilpailun voitti täysin ylivoimaisesti Nevas Golfin Matias Honkala, jonka voittotulos oli peräti 16 alle parin. Hän oli ainoa pelaaja kisassa, joka pystyi alittamaan par-tuloksen.

1. Monipuolinen urheilutausta

Harrastanut eri urheilulajeja monipuolisesti. Hän oli lahjakas myös salibandyssä ja jalkapallossa. Loukkaantuminen salibandyssä kuitenkin muutti suunnitelmia. 12-vuotiaasta lähtien Honkala on keskittynyt golfiin.

2. Timo Rauhala valmentaa

Valmentajana toimii Timo Rauhala, joka vastaa Honkalan kokonaisvaltaisesta kehityksestä.  Lisäksi Honkala on mukana poikien maajoukkueryhmässä, jota vetää Pasi Purhonen. Kuuluminen maajoukkueeseen mahdollistaa muun muassa leirejä ja tuo taloudellista tukea.

3. Nevas Golfin jäsen

Sipoolainen Honkala on Nevas Golfin jäsen. Tänä kesänä hän aikoo kuitenkin hakemaan parempia treeniolosuhteita ja kovempia harjoittelukavereita myös muualta.

4. Kulkee treenimatkat mönkijällä

Matias Honkala kulkee treenimatkat usein mönkijällä.

Matias Honkala kulkee treenimatkat usein mönkijällä.

Nikke Tyry

Mönkijä on tärkeä kulkuväline Matias Honkalalle. Se päällä Honkala ajaa harjoittelemaan kesät ja talvet. Nelipyöräinen löytyy usein parkista kesäisin Nevas Golfin ja talvisin Planmeca Golf Arenan pysäköintialueelta. Ajokorttia Honkalalle ei vielä ole, sillä hän täytti vastikään 17 vuotta.

5. Tähtäimessä Euroopan Tour

Kilpailukalenteriin kaudella 2016 kuuluvat Finnish Junior Tourin osakilpailut, kolmisen amatöörien kansainvälistä kisaa sekä kaksi Nordic Leaguen osakilpailua. Pitkällä tähtäimellä Honkalan tavoitteena on pelata Euroopan Tourilla.

6. Kolmevuotiaana ensikosketus golfiin

Ensimmäinen kosketus golfiin tuli jo 3-vuotiaana ja green cardin Honkala suoritti 6-vuotiaana. Hän alkoi harjoitella ahkerasti jo alakoulun ensimmäisillä luokilla. Sitä helpotti se, että golfkenttä sijaitsee pyöräilymatkan päässä kotoa.

7. Palkintokaapissa yksi SM-kulta

Honkala on voittanut useita SM-mitaleja, myös yhden Suomen mestaruuden alle 16-vuotiaissa. Hän on ollut kestomenestyjä Finnish Junior Tourilla.

8. Menestystä tullut myös kansainvälisillä kentillä

Viime elokuussa Honkala sijoittui kolmanneksi Belgian avoimissa juniorimestaruuskisoissa. Kisan voitti tuolloin Nokia River Golfin Sami Välimäki.

9. Kierrosennätys syntyi viikonloppuna

Kullo Golfissa sunnuntaina pelattu 64 lyönnin kierros oli Matias Honkalan henkilökohtainen kierrosennätys. Mikäli kentällä ei olisi ollut voimassa siirtosääntöä, Kullo Golfin kenttäennätys olisi siirtynyt Honkalan nimiin. Honkala pelasi lauantaina kaksi kierrosta 69 ja 67 lyönnillä.


Kullo Golf on nyt GoGolfin Viikon kenttä. Käy kokeilemassa, millaisella kentällä Matias Honkala teki huipputuloksensa. Tämän viikon ajan esimerkiksi koko lähtö Kullo Golfiin 99 €.


 

Etsi luettavaa