Hyppää sisältöön

Yhä nuoremmat päätyvät Linnaan

Hämeenlinnassa sijaitseva Linna Golf pärjää hyvin kotimaisissa ja kansainvälisissä kenttärankingeissa.

Suomen paras golfresort odottaa vieraspelaajien määrän kasvuun etenkin golf- ja majoituspakettiensa houkuttamana. Elokuun alussa tulee kuluneeksi 15 vuotta kentän avautumisesta.

PELAAJIEN IKÄJAKAUMA Linna Golfin kentällä ja klubitalolla vaikutti kesäkuun ensimmäisenä lauantaina tavanomaisesta poikkeavalta. Paikalla oli runsaasti pieniä seurueita, joiden jäsenten keski-ikä silmämääräisesti arvioiden oli alle kolmenkymmenen. 

Iltapäivän startteihin valmistautui lounaalla ja rangella Salibandyliigan  Alummi-kisaan osallistuvia nuorekkaita mailataitureita. Seniori-ikäiset jäivät golfkeskuksen alueella vähemmistöksi

”Havaintosi on oikea. Eikä se koske pelkästään tätä päivää. Olemme saaneet runsaasti nuoria kausijäseniä, vuonna 1990 ja sen jälkeen syntyneitä golfareita, jotka ovat Hämeenlinnan seudulta tai viettävät täällä ainakin osan golfkaudesta”, kertoo asiakkuuspäällikkkö Karri Koivu

Tälle kohderyhmälle kausimaksu on 35 prosenttia normaalia huokeampi, mutta se ei ole ainoa selite.

”Voimme olla iloisia ja ylpeitä siitä, että Linna Golf on koukuttanut runsaasti niin sanottuja mielipidejohtajia, joiden vanavedessä tulee runsaasti muita asiakkaita. Ykköstilamme kenttärankingissa palvelun, kentän kunnon ja kokonaisuuden osalta ovat näitä vetovoimatekijöitä. Linna Golfissa on hyvä pöhinä päällä”, Iloitsee Koivu.

KESÄKUUN 30. PÄIVÄ Linna Golfissa järjestettiin pro-am, jossa 18 pron joukossa olivat Mikko Korhonen, Sami Välimäki, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen. Tapahtuman järjestelyissä on vahvasti mukana myös Mikko Ilonen, joka edusti Vanajanlinnaa vuosien ajan ammattilaisuransa aikana.

Kisa oli viimeinen kotimaassa, jossa European Tourilla pelaavaa kvartettia yleisö pääsee seuraamaan livenä.

”Olimme iloisesti yllättyneitä siitä, että ammattilaisten kanssa tiimin kisassa muodostavia kahden hengen pareja ilmoittautui puolentoista päivän aikana reilusti yli sen määrän, jonka voimme kisaan ottaa”, myhäilee toimitusjohtaja Esa Honkalehto.

Sateisessa säässä käyty kilpailu päättyi lopulta Sami Välimäen voittoon.

Linna Golfilla oli pitkälle edenneitä suunnitelmia järjestää kesäkuun alkupuolella naisten European Tourin kisa. Projektin tielle tuli kuitenkin perinteisen kisaemännän, Marokon halu siirtää oma tapahtumansa kyseiselle viikolle.

”Tässä asiassa meillä kävi tavallaan hyväkin tuuri. Koronaviruksen vuoksi alkukauden kisat peruttiin. Linna Golfia edustavan, LPGA Tourilla pelaavan Matilda Castrenin menestyksen johdosta tahtotilamme LET:n kisan järjestämiseksi on seuraavinakin vuosina olemassa.”

LINNA GOLFISSA toivotaan ja uskotaan, että golfarit kohdistavat kesän ja lomiensa aikana matkailuaan kotimaisiin kohteisiin pariskuntina, perheinä sekä ryhminä. Edelliskaudella Vanajanlinnassa golf- ja majoituspaketin myötä vieraili reilusti yli tuhat pelaajaa.

”Laadukkaalle golfkokemukselle yhdistettynä huipputasoiseen majoitukseen ja illanviettoon on kasvavassa määrin tilausta”, Honkalehto painottaa.

Kentänhoidon kannalta vaikeasta talvesta huolimatta viheriöt olivat kesäkuun alussa priimakunnossa. Linna Golfiin vierailua suunnittelevan kannattaa varata pelin lisäksi aikaa rangen lisäksi monipuolisten lähipelialueiden ja Suomen parhaan harjoitusviheriön hyödyntämiseen. 

Golfkeskuksessa vierailevilta jää valitettavan usein huomioimatta rangen kyljessä sijaitseva viheriö, joka on tarkoitettu erityisesti lähestymislyöntien kehittämiseen pelinomaisissa olosuhteissa.

”Harjoitusalueet ovat yksi kruununjalokivistämme. Kenttämestari Markku Leskinen henkilöstönsä kanssa pitää ne strategiamme mukaisesti huippukunnossa. Osakkaat, pelioikeudenhaltijat ja osa vieraspelaajistammekin pitävät siellä harjoittelun lomassa omia pikku kisojaan”, Honkalehto kertoo 

Linna Golfissa on käytössä jo kolmatta kautta vieraspelaamisen osalta dynaaminen hinnoittelu. Korkealla käyttöasteella olevien aikojen ja päivien lisäksi kentällä on useimpien kotimaisten kenttien tavoin lähtöaikoja, joille on huomattavastikin vähemmän kysyntää. Hinnan jousto reilustikin alaspäin on osoittautunut onnistuneeksi ratkaisuksi.

”Tätä käytäntöä tulemme jatkamaan. Se mahdollistaa pelaajille, jotka pystyvät järjestämään aikataulujaan, todella edullisen mahdollisuuden pelata huippukentällä”, Honkalehto viestittää.

Linna Golfissa vietetään tänä kesänä 15-vuotisjuhlia. Kenttä avattiin ensimmäinen elokuuta 2005. Avajaiskisassa kunniavieraana pelasi viisinkertainen Open Championshipin voittaja Peter Thompson.

Layoutin ja kunnon osalta golfkeskus nousi välittömästi suunnannäyttäjien joukkoon, top-luokkaan, jossa se on myös pysynyt. Syksyllä 2019 Vanajanlinna Golf & Country Club oli odotetusti kotimaisen kenttärankingin ykkönen.

Yritystilaisuuksien pitopaikkana Vanajalinna kykenee tarjoamaan Suomessa monella tapaa ainutlaatuiset puitteet ja huipppuluokan palvelut.

Linna Golf on profiloitunut näyttävästi ja onnistuneesti kansainvälisten ja kotimaisten kilpailujen järjestäjäksi. Se on isännöinyt muun muassa Challenge Tourin kilpailua, seniorien European Tour -kisaa ja lukuisia amatöörien arvokilpailuja.  

”Pidämme kentän ja palvelujen osalta riman jatkossakin korkealla ja toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi kokemaan nautinnollisia golfelämyksiä kauden 2020 aikana”, Honkalehto tiivistää.

Etsi luettavaa