Hyppää sisältöön

Xander Schauffele Scottish Openin sankari – Mikko Korhonen kiri katkesi yllättävään epäonnistumiseen

Xander Schauffele on sunnuntain jälkeen voittanut seitsemän pääkiertueiden kisaa sekä olympiakultaa Tokiosta 2021. KUVA: Getty Images

USA:n Xander Schauffele saavutti jo neljännen ykköstilan kahdeksassa viimeisessä kilpailussaan jätettyään kisaa hetken aikaa johtaneen Kurt Kitayaman taakseen viimeisellä viidellä reiälläThe Renaissance Clubilla.

Maailmanlistalla takaisin kymmenen joukkoon maanantain listalla nouseva Xander Schauffele on onnistunut kääntämään viimeisissä kisoissaan tiukat paikat voitoksi.

Scottish Openissa kolmannen kierroksen jälkeen johtanut 28-vuotias kalifornialainen menetti sunnuntaina paikkansa ulosmenon kolmen bogin johdosta Kurt Kitayamalle.

Kitayama oli tässä vaiheessa tehnyt jo viimeiseksi jääneen birdiensä. Bogey 17:lla sinetöi hänen kakkostilansa, sillä Schauffele pelasi sisääntulon yhden alle päätyen yhteistulokseen -7.

Schauffele myönsi olleensa tuuliajolla lyöntiensä kanssa ensimmäisellä puoliskolla.

”Tilanne ja lyöminen alkoivat vaikuttaa tosi pahoilta. Yritin etsiä punaista lankaa. Joka kerta kun pyrin saamaan lyöntiini faden, se meni liiaksi oikealle. Sama ongelma oli drawn kanssa. Ne suuntautuivat liiaksi vasemmalle.”

”Toisella puoliskolla tuntuikin erityisen hyvältä löytää toimiva ajatus peliin, joka kantoi voittoon”, Schauffele iloitsi.

Neljäs voitto kahdeksaan kisaan

Schauffelelle Scottish Openin voitto kirjataan sekä PGA Tourille kuin myös DP World Tourille.

Rahaa hän kuittaa 1,378 000 €. Viikko oli yhtä juhlaa, sillä Schauffele voitti maanantaina ja tiistaina pelatun Mcmanus Pro-Amin Irlannissa.

Tasan kaksi viikko sitten Schauffele nosti voitttopystiä PGA Tourin Travelers Championshipissa, huhtikuun puolivälissä ykköstila tuli Patrick Cantlayn kanssa Tourin ainoassa nelinpelissä.

Vaikka Pro-Am ei ollutkaan virallinen kisa, eikä nelinpelistä tule pisteitä maailmanlistaan, on Schauffele kolmen , viiden tai kahdeksan kisan kuntopuntarilla Openiin osallistuvista pelaajista ylivoimaisesti kuumin.

Ammattilaisena hän ei kuitenkaan ole St Andrewsin Old Coursea kisoissa pelannut, joten alkuviikosta Schauffelella on paljon omaksuttavaa kentän väylistä, kummuista, lähipelin luonteesta sekä puttipelistä.

Kurt Kitayama (-6) hävisi lyönnilllä mutta lohtua tuo paikka The Openiiin, sekä 862 323 € palkintoshekki.

Korean huippulupaava, vain 20-vuotias Joohyung Kim (-5) oli kisan kolmonen .

Toinen Openiin kutsun saaneista oli Walesin konkari Jamie Donaldson (-3), kolmas USA:n Brandon Wu (-3).

Soketti päätti Mikko Korhosen nousun

Mikko Korhonen (69-74-68,+1) oli ennen sunnuntaita neljä lyöntiä viimeisestä pelaajasta, joka oli kiinni The Openin kolmannesta tarjolla olleesta paikasta.

2,5 tuntia ennen Korhosta startannut Sami Välimäki oli hurjassa iskussa. Aiempien päivien tyyppisiä virheitä avauksissa ja lähestymisissä ei tullut, kierrostulos 66,-4 oli päivän toiseksi paras ja nosti hänet sijalle 24.

Vastikään 42 vuotta täyttänyt Korhonen sai salama-alun, teki kolme birdietä kuuteen reikään ja nousi sijalle 11:s.

Tulos (-3) jolla lopulta sai paikan The Openiin, oli tässä vaiheessa lyönnin päässä.

Yhdeksäs (par-3) toi kuitenkin hyvin yllättävällä tavalla kylmän suihkun.

”Tänään oli mainio alku ja mahdollisuus pelata huippukierros. Yhdeksännellä reiällä löin soketin bunkkerista, pallo meni toiseen bunkkeriin ja sitä kautta tupla korttiin.”

”Siinä vähän paletti sekosi ja meni aika lailla puolustamiseksi loppupäivä. Luotto tekemiseen ikään kuin vähän katosi.”

”Harmi ettei pystynyt paremmin nollaamaan ja jatkamaan hyvää peliä. Tämä oli kuitenkin hyvä kisa kokonaisuudessaan”, Korhonen kommentoi tiedotteessaan.

Viimeisen päivän tulokseksi tuli 70, par.

Sijoitukseksi tuli lopulta 30:s, palkintorahaa 57 193 €.

Jatkoonpääsy oli kauden 11:s, ja ennätyksellisesti kymmenes perättäinen. Karsiutumisia Korhosella on tilillään vain kolme.

DP World Tourin pistelistalla suomalaisista parhaana on Hampurissa voittanut Kalle Samooja (29.).

Korhosen sijoitus on 65:s, Välimäen 78:s ja Tapio Pulkkasen 103.

Tulospalvelu

DP World Tour pistelista

Etsi luettavaa