Hyppää sisältöön

Xander Schauffele: ”R&A sai minut kiehumaan”

Xander Schauffele on sitä mieltä

Golflajin kattojärjestö R&A on hoitamassa totuttuun tapaan The Open Championshipin järjestelyitä. Tänä vuonna se testaili pelaajien draivereita ennen kilpailua ja Schauffelen maila ei läpäissyt testiä.

Draivereiden COR-arvot on viritetty äärimmilleen mailavalmistajien toimesta. Yksittäisissä malleissa ne ovat niin lähellä sallittua tai laitonta, että R&A päätti testailla pelaajien mailoja The Openin alla. Schauffelen maila ei päässyt läpi testistä. 

Ei siinä vielä mitään, mutta Xander Schauffele ei tykännyt, että R&A meni vuotamaan asian julkisuuteen. 

”Ei siitä mitään tiedotetta tehty, mutta kyllä se julkista oli. Monet pelaajat ovat sen jälkeen heittäneet vitsillä, että olen huijari (cheater). Ymmärrän, että se on heidän mielestään hauskaa, mutta kun ympärillä on pari sataa ihmistä niin se voi lähteä väärällä tavalla leviämään eikä tunnu kivalta”, Schauffele sanoo. 

USA:lainen ei antanut ymmärrystä R&A:lle millään tavalla vaan laukoi takaisin samalla mitalla. 

”He hoitivat tämän asian väärin ja yrittivät pilata maineeni. Nyt ammun ihan samalla mitalla takaisin. He saivat minut kiehahtamaan”, Schauffele kertoo. 

R&A:n tärkeimpiin tehtäviin kuuluu golfin perinteiden kunnoittaminen ja se on aktiivisin järjestö myös amatööri-ammattilaiserottelun takana golfissa. Golf on enää harvoja ja lajeja, joissa kyseinen erottelu on voimissaan. 

Etsi luettavaa