Wikström putosi kahdeksanneksi Ahvenanmaalla – pyysi caddieltään antamaan rakkautta ja lämpöä putterille

Ursula Wiksröm on ensimmäinen LET:lla miljoona euroa ansainnut suomalaispelaaja KUVA: TOMI NATRI

Ursula Wikströmin putteri kylmeni ja hän lähtee päätöspäivään neljän lyönnin takaa-ajomatkalta.

Åland 100 Ladies Open by Ålandsbankenin toinen kilpailupäivä on saatu päätökseen. Kilpailua johtavat Lisa Pettersson ja Ana Pelaez Trivino tuloksella -5. Parhaana suomalaisena kahdeksannella sijalla on Ursula Wikström (-1), joka joutuu esittämään lauantaina vauhdikkaan kirin, jotta uran avausvoitto irtoaisi. Ero kärkeen on neljä lyöntiä.

Nihkeästi viheriöillä perjantaina esiintynyt Wikström manasi, ettei upottanut yhtään puttia. Hän yritti kesken kierroksen laittaa asiaa kuntoon myös hieman erikoisemmalla tavalla.

”Sanoin minun caddielle, että pidä tämä lämpimänä ja anna vähän rakkautta sille”, Wikström nauroi ja viittasi putteriinsa.

Viheriöiden ulkopuolellakin peli vähän sakkasi, ja kierros oli paikoin tuskien taivalta Wikströmille.

”Tänään oli aika paljon vaikeampaa kuin eilen. Jossain vaiheessa tuntui, ettei täältä pääse koskaan pois”, tuloksen 75 perjantaina pelannut Wikström huokaili.

Kilpailun jaetulla kärkipaikalla oleva Ruotsin Pettersson oli todella tyytyväinen 66 lyönnin kierrokseensa.

”Pelasin todella tasaisesti enkä tehnyt virheitä. Rautapelini etenkin oli vahvaa. Pitkä ja mutkitteleva par-upotus 16. väylällä oli päivän kohokohta”, viime viikon LET-kilpailussa toiseksi sijoittunut Pettersson kertoi kierroksestaan.

Kilpailun kolmannelle kierrokselle selvitti tiensä kaikkiaan kuusi suomalaista. Cut-raja oli +8. Wikströmin jälkeen parhaissa asemissa ovat Linda OsalaNoora Komulainen ja Karina Kukkonen, jotka jakavat 22. sijaa tuloksessa +3.

Lauantain päätöskierros käynnistyy kello 8.00. Finaalikierroksen jännitykseen pääsee kotisohvilta Ruutu-palvelun ja YLE TV2:n kautta. Lähetysajat ovat kello 12–15.

Lähde: Suomen Golfliiton tiedote