Hyppää sisältöön

Wikströmillä, Komulaisella ja Nuutisella on mahdollisuus tehdä tiliä – ET:n ja LPGA Tourin yhteiskisassa 1,5 miljoonan palkintopotti

Ursula Wikstöm ahersi Espanjan avoimissa lauantaina 28 reikää yhteensä kuusi alle parin

Ladies European Tourin suurkisa Scottish Open on käynnissä. Kiertueen suurkisassa ovat mukana Ursula Wikström, Noora Komulainen ja Sanna Nuutinen.

Ladies Scottish Open on pyörähtänyt käyntiin sumun vuoksi pari tuntia alkuperäistä aikataulua myöhässä. Mukana on kolme suomalaista LET-pelaajaa: Sanna Nuutinen, Ursula Wikström ja Noora Komulainen, jotka lähtivät kierrokselle ensimmäisessä erässä.

Kolmikolla on mahdollisuus tehdä tässä Ladies European Tourin suurkilpailussa tiliä, sillä palkintorahaa on jaossa peräti puolitoista miljoonaa dollaria. Toki vastuskin on tavallista LET-kisaa kovempi, sillä kyseessä on yhteiskilpailu LPGA Tourin kanssa.

Esimerkiksi viime vuonna kisassa 20:nneksi sijoittunut Wikström palkittiin noin 20 000 dollarilla, mikä vastasi karkeasti noin kolmasosaa Wikströmin koko kauden tienesteistä. ”Unski” sijoittui viime kaudella kiertueen rankingissa hienosti 17:nneksi.

Tämänvuotisessa kilpailussa koko suomalaistrio on samassa tuloksessa +2.  Kärkeen heillä on matkaa kuusi lyöntiä.

Johdossa ovat tuloksessa -4 Tanskan Nicole Broch Larsen ja Yhdysvaltain Amy Olsson, joka ei ole vielä pelannut kierrostaan loppuun.

Kisa pelataan upealla Reneissance Golf Clubilla. Kentän on suunnitellut modernin golfarkkitehtuurin ykkösnimiin lukeutuva Tom Doak. Scottish Openin on LET:n kauden viides kilpailu. Pandemian vuoksi monia kilpailuja on jouduttu joko perumaan tai siirtämään. 

Ensi viikolla pelattavaan British Openiin Suomesta pääsevät mukaan viimevuotisen LETin ranking-sijoituksensa perusteella Wikström ja Nuutinen. Tuossa kilpailussa palkintopotti on peräti 4,5 miljoonaa dollaria.

Kilpailun etenemistä voi seurata kiertueen sivuilta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa