Hyppää sisältöön

Wikström, Komulainen, Nuutinen ja Bakker kilpailevat Espanjassa

Ursula Wikström ja Noora Komulainen ovat LET:n pistelistalla parhaat suomalaispelaajat

Naisten European Tourilla pelataan torstaina käynnistyvän Aurinkorannikon kilpailun jälkeen vielä Keniassa. Taistelu Tokion olympiapaikoista käy suomalaisten välillä jo kovana.

Espanjan avoimet Aloha Golf Clubilla ja seuraavan viikon kisa Keniassa ovat varsin tärkeitä näyttöpaikkoja suomalaispelaajille kauden 2019 päätteeksi.

Molemmissa on jaossa peräti 300 000 euroa ja runsaasti pisteitä maailmanlistalle, jonka perusteella kesäkuun puolenvälin jälkeen selviää ketkä suomalaisista pääsevät Tokion olympialaisiin.

Tällä hetkellä Ursula Wikström ja Sanna Nuutinen ovat suomalaisten listan kaksi ensimmäistä, joilla on toinen jalka oven välissä kisakoneeseen. Noora Komulainen on ykköshaastaja, muiden suomalaisten nousu kärkikolmikon ohi vaatisi todella kovia menestyksiä alkuvuodesta 2020.

Komulainen pääsi kaudella 2019 ainoana suomalaisena majoriin selvitettyään British Openin karsinnat. Muutamista väläytyksistä huolimatta kausi on ollut menestyksen osalta vain kohtalainen ja sijoitus maailmanlistalla on pudonnut reilusti. 

Ursula Wikströmin paras menestys tuli kivikovasta Skotlannin kisasta, jossa 20:s sija tuotti lähes 20 000 euron palkintopotin.

David Silva on harjoituttanut Sanna Nuutista Season Golfin hallissa Espanjan ja Kenian kisoihin

David Silva on harjoituttanut Sanna Nuutista Season Golfin hallissa Espanjan ja Kenian kisoihin

Teemu Tyry

Sanna Nuutinen pelasi kauden aikaan ahkerimmin suomalaisista kiertäen menestyksellä myös LETAS Seriesin kisoja. Nuutinen on voittanut yhden haastajakiertueen kisan, sijoittunut toiseksi kiertueiden yhteiskisassa ja kolmanneksi LET:n osakilpailussa. Maailmanlistan pisteitä hän on kerännyt suomalaisista eniten ja syrjäyttänyt Komulaisen nykyisellä listalla.

Neljäs suomalaispelaaja Aurinkorannikolla on Krista Bakker, joka nousi ”lämmittelykisassa” , Santander Tourilla Barcelonassa toiseksi hävittyään uusinnan.

Vaikka etenkin Wikström ja Komulainen ovat saavuttaneet LET:lla viimeisten vuosien aikana runsaasti sijoituksia kymmenen joukkoon, voittoon asti eivät rahkeet ole riittäneet.

Edellinen suomalaisen ykköstila pääkiertueelta on yli 11 vuoden takaa Finnair Mastersista, jossa Minea Blomqvist-Kakko kukisti todellisesssa thrillerissä Ursula Wikströmin.

Alohan kentällä on mukana 96 pelaajaa, joiden joukossa on LET:n tähtiä, muun muassa Solheim Cupissa pelannut Anne van Dam,  USA:n Christina Kim sekä melkoinen määrä aiemmin pääkiertueella voittaneita.  

Kärkeen sijoittuminen, jopa voitto, ovat suomalaisille kuitenkin täysin mahdollisia molemmissa ennen joulua käytävissä kisoissa.

Ladies European Openin kisaohjelmaa vuodella 2020 ei ole vielä julkistettu. Aiemmilla kausilla talvella ja keväällä kisoja on varsin niukasti. Hyvin merkittäväksi, jopa ratkaisevaksi karsintakisaksi saattaa muodostua Tukholmassa kesäkuun ensimmäisellä puoliskolla pelattava LET:n ja ET:n yhteiskisa Scandinavian Mixed, jossa kisan ykkönen kuittaa 250 000 euroa.

LET, Open de Espana

  

Etsi luettavaa