Hyppää sisältöön

Wikström ja Tamminen vaihtavat Talmaan

Noora Tamminen vaihtaa Tammer-Golfin Golf Talmaan.

Ursula Wikström ja Noora Tamminen edustavat jatkossa sipoolaista Golf Talmaa. Wikström on ollut tähän asti Kymen Golfin ja Noora Tamminen Tammer-Golfin jäsen.

Golf Talmassa Ursula Wikströmiä ja Noora Tammista yhdistää valmentaja Petteri Nykky, joka on molempien pelaajien henkilökohtainen valmentaja. Nykky tekee töitä myös Vierumäki Golfille, joka vastaa Golf Talman valmennustoiminnasta. Nykyllä lähtee kolmas vuosi käyntiin Talmassa valmentajana.

”Olemme ylpeitä siitä, että olemme saanet kaksi Suomen parasta pelaajaa Talmaan”, Golf Talman toimitusjohtaja Ismo Haaponiemi kertoo tiedotteessa.

 ”Naishuippujemme avulla haluamme kehittää kilpa- ja huippu-urheilutoimintaamme ja samalla mahdollistaa heille parhaat mahdolliset olosuhteet valmistautua olympialaisia varten”.

Valmentaja Petteri Nykky odottaa suojattiensa menevän eteenpäin myös tällä kaudella.

”Ursula ja Noora ovat kehittyneet vuosi vuodelta. Menestymiseen tarvitaan kärsivällisyyttä, mutta ennen kaikkea työntekoa. On myös oltava malttia eli kiiruhdettava hitaasti. Oikotietä menestymiseen ei ole”, Nykky sanoo.

Ursula Wikström edusti aiemmin Kymen Golfia.

Ursula Wikström edusti aiemmin Kymen Golfia.

Getty Images

Sekä Ursula Wikström että Noora Tamminen pelaavat naisten Euroopan Tourilla. Seuraava kisa alkaa ylihuomenna torstaina Marokossa. Kaksikko edustaa Suomea todennäköisesti Rion olympiakisoissa. Lopullinen valinta lyödään lukkoon vasta 11. heinäkuuta. Pelikuntoa he eivät aio ajoittaa olympialaisia varten.

”Emme me ole siihen ikinä kasvettukaan, että petaisit kaiken yhtä kisaa varten. Se on varmasti erilainen kilpailu ja kokemuksena unohtumaton. Oman elantonsa takia olisi kuitenkin hyvä olla koko kauden hyvässä kunnossa ja vireessä”, Wikström sanoo.

Tamminen ei ole vielä ajatellutkaan olympialaisia – ainakaan kovin paljon.

”Onhan se kuitenkin suuri mediatapahtuma ja erilainen kisa. Esimerkiksi kaikki ennakkojärjestelyt ovat muiden käsissä. Ei tarvitse kuin liittyä kisajoukkueeseen ja loppu sujuu muiden toimesta”, hän sanoo.

Etsi luettavaa