Hyppää sisältöön

WGC Match Play – Unelmaottelu semifinaalissa

WGC Match Play Championship tarjosi jälleen erinomaista golfviihdettä lauantaina. Golfia nähtiin yhteensä 36 reikää kun kuudentoista parhaan joukko supistui neljään. 

Rory McIlroy selvitti tien neljän parhaan joukkoon kukistamalla ensin Zach Johnsonin ja sitten Chris Kirkin. Lauantaina McIlroy näytti löytäneen vahvan pelivireen. Aamupäivän ottelussa Zach Johnson sortui virheisiin takaysillä mutta taisteli birdiet väylille 16 ja 18. Rory onnistui pitämään johtopaikan viimeisen väylän birdiellä ja voitti ottelun 1UP. 

Iltapäivällä vastaan asettui Chris Kirk. Ottelun takaysillä Rory laittoi ison vaihteen päälle tekemällä birdiet väylille 10,12,13 ja 15. Kirk ei pystynyt vastaamaan ja hävisi lukemin 4&3. 

Rory kertoi, että aamun ottelussa hän ja Zach eivät pelanneet parasta golfia. 

”Pelasin paljon paremmin iltapäivällä.” 

”Otan päivästä paljon itseluottamusta, pelasin hyvin silloin kuin täytyi. Jos pystyn parantamaan ja jatkamaan tällaista peliä seuraavat 36 reikää minulla on hyvä mahdollisuus puolustaa voittoa.”

”Uskon, että minulla on henkinen etulyöntiasema, koska pidän tästä formaatista ja olen pelannut siinä hyvin aikaisemmin. Tulen takaisin puolustavana mestarina, enkä ole hävinnyt match play ottelua pitkään aikaan.”

”Kilpailu on kova henkinen haaste ja en haluaisi pelata näin joka viikko. Tasausputtien upottaminen verottaa henkisesti.”

 

Rorya vastaan asettuu semifinaalissa Jason Day. Day kaatoi Brandt Snedekerin ja Brooks Koepkan selvin lukemin 3&2. Australialainen tulee siirtymään maailmanlistan kärkeen maanantaina. Neljän parhaan joukkoon nouseminen riittää ohittamaan Spiethin Order of Merit listan pistekeskiarvossa. 

Jason Day kertoi, että viikko on tuntunut melko hurjalta. 

”Keskiviikkona en ollut varma pelaanko ollenkaan selkäepisodin takia ja lauantaina olen maailman ykkönen!”

Day tietää, että huominen ottelu Rorya vastaan tulee olemaan vaikea. Hän kuitenkin ottaa haasteen vastaan innolla. 

Toinen semifinaalipari on Louis Oosthuizen vastaan Rafa Cabrera Bello. Oosthuizen pysäytti Jordan Spiethin lukemin 4&2 ja Dustin Johnsonin 2&1. Ottelu Spiethiä vastaan sujui helposti sillä maailman ykköspelaaja ei löytänyt svingiään aamulla. 

Jordan kertoi, että rangella rautalyönnit karkasivat oudosti slaisseina oikealle, eikä oikeaa korjausta löytynyt. Kentällä henkinen puoli tuntui vahvalle mutta svingi ei vain toiminut. Spieth oli silti tyytyäinen viikkoon, jonka hän laski menneen ainakin kymmenen alle parin lyöntipelinä. 

Cabrera Bello oli lauantain onnenpoika. Ensimmäisessä ottelussa korealainen Byeong-Hun An keskeytti ottelun niskavaivojen takia. Kahdentoista reiän jälkeen Rafa oli ottelua 4UP ja kierrosta neljä alle parin. Iltapäivän ottelu Ryan Moorea vastaan oli tasaisempi mutta päättyi espanjalaisen voittoon 2&1. Semifinaaliin selviäminen riittää nostamaan Cabrera Bellon maailmanlistalla viidenkymmenen parhaan joukkoon. Tämä tarkoittaa kutsua Mastersiin, jossa Rafa tulee pelaamaan ensimmäistä kertaa. 

Kilpailun semifinaalit ja finaalin voit seurata suorana Viaplaysta ja Viasat Golfilta bklo 17.00 alkaen! Dayn ja McIlroyn yhteenottoa ei kannata missata!

Live Scoring

http://www.worldgolfchampionsh…

 

 

Etsi luettavaa