Hyppää sisältöön

WGC – Kuusitoista parasta jatkaa viikonlopulle

64 pelaajan joukko supistui kuuteentoista kun lohkovoittajat ratkottiin perjantaina. Neljä lohkoa päätyi ratkaistavaksi jatkorei’illä. Kilpailun puolustava voittaja Rory McIlroy ansaitsi paikkansa viikonlopulle uusinnassa Kevin Na:ta vastaan. Molemmat olivat voittaneet kaksi ensimmäistä otteluaan ja 18 reiän jälkeen ottelu päättyi tasan. Ratkaisu tapahtui toisella uusintareiällä kun Kevin Na löi avauksensa vesiesteeseen. 

Rory oli tyytyväinen peliinsä ja kertoi, että varsinkin kentän takaysi sopii hänen peliinsä. Kapeat väylät ja vasemmalla olevat vesiesteet haastavat pallonlyöntitaidot.

Lauantaina Rorya vastaan asettuu Zach Johnson, joka on esittänyt ehkä kilpailun parasta peliä kukistaen kaikki kolme vastustajaansa selvin lukemin. Pelimuoto vaihtuu nyt normaaliin eliminaatioon, jossa vain voittaja jatkaa eteenpäin. 

Lauantaina ja sunnuntaina kilpailun voittaja tulee pelaamaan yhteensä neljä 18 reiän ottelua. Selkävaivoista kärsivä Jason Day kertoi valmistautuvansa henkisesti pitkään koitokseen. Dayn tie 16 parhaan joukkoon aukesi onnekkaasti. Vastustaja Paul Casey joutui keskeyttämään kilpailun vatsavaivojen takia. Kaksikko ehti pelata ottelua vain seitsemän reikää. 

Day myönsi, että lyhyt päivä oli onnekas sattuma. Aikaa jäi selkähoidoille ja levolle ennen mahdollisesti pitkää viikonloppua. Lauantain ensimmäinen vastustaja on Brandt Snedeker. 

Perjantaina Jordan Spieth kaatoi juniorivuosien kilpakumppanin Justin Thomasin 3&2. Spieth päätyi viikonlopulle kolmen voiton ansiosta ja saa vastaansa Louis Oosthuizenin. Jordan ei aio aliarvioida vastustaan lauantaina ja ylisti Oosthuizenin lyömistä ja draivaamista. Spieth myös mainitsi, että Presidents Cupissa Oosthuizen ja Grace murskasivat hänet ja Dustin Johnsonin. 

Patrick Reed jyräsi Phil Mickelsonin 5&4. Reed teki kierroksella kaksi eaglea ja nauttii reikäpelistä. 

”Reikäpeli tuo esiin parhaan pelini.” Reed hehkutti. 

Patrick Reed on voittanut kaikki kolme otteluaan eikä ole ollut häviöllä kertaakaan. Lauantain vastustaja on Dustin Johnson, joka otti lohkovoiton uusinnassa Aphibarnratia vastaan. 

Bill Haas ja Adam Scott ratkaisivat ottelullaan oman lohkovoiton. Ottelu jatkui viimeiselle reiälle asti, jonka Haas voitti hienolla birdiellä. Lauantaina vastustaja on Chris Kirk. 

Jason Day ja Rory McIlroy ovat ottelujärjestyksessä samalla puolella ja kohtaavat semifinaalissa mikäli molemmat voittavat kaksi seuraavaa ottelua. Myös Jordan Spiethin tie finaaliin on haastava. Louis Oosthuizenin jälkeen seuraava vastustaja tulee olemaan joko Patrick Reed tai Dustin Johnson. 

Ratkaisupelejä voit seurata Viaplaylta ja Viasat Golfilta tänään klo 16.00 alkaen.

Live Scoring

http://www.worldgolfchampionsh…

 

 

Etsi luettavaa