Hyppää sisältöön

WGC HSBC Champions – Hideki Matsuyama kaappasi kärkipaikan

Japanin Hideki Matsuyama otti kärkipaikan loistavalla pelillä.

Hideki Matsuyama (66-65, -13) tunnetaan yhtenä PGA Tourin parhaista rautapelaajista. Usein menestys kilpailuissa on putterista ja draiverista kiinni. Kiinassa putteri on ollut uskomattomassa liekissä. Hideki on tehnyt kahteen kierrokseen 19 birdiä ja johtaa putts per green tilastoa lukemalla 1,321 puttia/griini. Kahdella kierroksella Matsuyama on osunut 28 griiniin ja onnistunut yhteen puttiin 19 kertaa. 

Vain Hidekin draivaaminen asettaa kysymysmerkin viikonlopulle. Tähän asti hän on osunut vain 43% väylistä ja ehkä siksi tuloskorttiin on lipsunut yhteensä kuusi bogia. Viime viikot Matsuyaman peli on ollut kovassa iskussa. Kaksi viikkoa sitten hän voitti Japan Openin kotimaassaan ja sitten sijoittui toiseksi PGA Tourilla Malesiassa. 

Kilpailun toista sijaa tuloksessa -10 jakavat voittoa puolustava Russell Knox sekä Bill Haas. Knox on tehnyt yhdeksän birdiä vähemmän kuin Matsuyama mutta sortunut kahdella kierroksella vain yhteen bogiin. 

GettyImages

Avauskierroksella 65 pelannut Rickie Fowler ei löytänyt svingin ajoitusta toisella kierroksella ja kirjautti tuloksen 73. Hän jakaa yhdettätoista sijaa tuloksessa -6. Kevään jälkeen Rickien peli on kadottanut parhaan teränsä. Viimeisessä kahdessatoista kilpailussa hän on sijoittunut kahdenkymmenen parhaan joukkoon vain kahdesti. Molemmat ovat kuitenkin top 10 sijoituksia. 

Torstaina kilpailun kärkeen pelannut Rikard Karlberg pelasi perjantaina tuloksen 75 ja putosi sijalle T13.

Perjantaina olosuhteet olivat hyvät tuloksenteolle. Tuuli oli vain vähäinen ja griinit pehmeän vastaanottavat. Rory McIlroy (-7) onnistui hyppäämään kärjen tahtiin pelaamalla tuloksen 66. McIlroy löi palloa hyvin myös torstaina mutta ei onnistunut upottamaan mitään. Roryn mukaan kuuden lyönnin ero kärkeen on kurottavissa viikonlopun kierroksilla. Häntä motivoi Race to Dubai titteli, joka ratkaistaan neljän viikon kuluttua. Ennen Kiinan kilpailua Rory on pisteissä kolmantena. 

Rory McIlroy testaa TaylorMaden draiveria ja väyläpuita

Rory McIlroy testaa TaylorMaden draiveria ja väyläpuita.

GettyImages

Ensi viikolla alkaa kolmen kilpailun Race to Dubai playoff sarja, jossa pelataan kilpailut Turkissa, Etelä-Afrikassa ja Dubaissa. 

Leaderboard

Etsi luettavaa