Hyppää sisältöön

WGC Dell Match play – Avauspäivä täynnä toimintaa

Sergio Garcia järjesti bunkkerissa melkoisen näytöksen.

WGC Dell Match play championshipin aloitti keskiviikkona 64 pelaajaa. Tänä vuonna jatketaan 2015 alkanutta järjestelyä, jossa pelaajat jaetaan neljän hengen lohkoihin. 16 lohkossa kaikki pelaavat toisiaan vastaan ja lohkovoittaja jatkaa 16 parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin. Näin kärkipelaajat saadaan TV kuviin ainakin kolmeksi päiväksi. 

Lohkovaiheen otteluissa ei lähdetä uusintarei’ille vaan tasatusta ottelusta piste jaetaan. Lohko-ottelut pelataan keskiviikkosta perjantaihin ja viikonloppuna ratkaistaan voittaja pudotuspeleissä.

Avauspäivän ottelut olivat tasaisia. 36 ottelusta 21 päättyi vasta kahdella viimeisellä reiällä. Kuusi ottelua päätty tasapeliin.

 

 

Yksi päivän dramaattisimmista matseista oli Jason Dayn ja Graeme McDowellin välinen ottelu. Jason Day venäytti selkänsä viidennellätoista reiällä ja näytti kärsivän tuntuvista kivuista. Alkukierroksella luotu puskuri riitti kuitenkin voittoon. Jason Day nilkutti parin kentän kuudennelletoista väylälle ja voitti ottelun 3&2. 

Kierroksen jälkeen Day sai tunnin hoitoa fysioterapeutilta ja sanoi aikovansa jatkaa kilpailua. Day ei ole kärsinyt selkävaivoista tällä kaudella mutta uralla ongelmia on ilmennyt ajoittain. 2014 hän joutui vetäytymään BMW Championshipistä. Viime kaudella PGA Tourilla jäi vain yksi Pro-am pelaamatta.  

Mikäli Jason Day keskeyttää kilpailun saavat seuraavien otteluiden vastustajat luovutusvoiton. 

Useimmat sijoitetut lohkoykköset voittivat omat ottelunsa. Jordan Spieth kaatoi Jamie Donaldsonin 3&2 ja oli tyytyväinen peliinsä. Spieth sanoi, että Texasissa pelattava kilpailu tuntuu kuin Ryder Cup kotiottelulta. 

Rory McIlroy joutui taistelemaan Thorbjorn Olesenia vastaan aina viimeiselle reiälle asti. Rory ei johtanut ottelua missään vaiheessa mutta nappasi voiton viimeisellä reiällä. Olesenin soketti chippi lahjoitti tiukan ottelun voiton Rorylle. 

Rickie Fowler hävisi Jason Dufnerille 2&1. Adam Scott ja belgialainen Thomas Peters pelasivat ottelunsa tasan. Scott hävisi kaksi kolmesta viimeisestä reiästä Petersin birdeille.

Phil Mickelson voitti ottelun Fitzpatrickiä vastaan helposti 5&4. Samassa lohkossa odottaa kova reikäpelivastustaja Patrick Reed, joka voitti Daniel Bergerin 1Up. 

Kuudestatoista sijoitetusta lohkoykkösestä vain neljä hävisi avausottelunsa: Rickie Fowler, Hideki Matsuyama, Dustin Johnson ja Branden Grace. 

Turnaus jatkuu tänään ja kisaa voit seurata Viaplaysta sekä Viasat Golfilta klo 20:00 alkaen.

Live Scoring

http://www.worldgolfchampionsh…

Etsi luettavaa