Hyppää sisältöön

Westy painaa kärjessä Abu Dhabissa – vielä yksi Ryder Cup?

Lee Westwood tavoittelee uransa toista Rolex Seriesin voittoa ja uran 25:ttä European Tourin ykköstilaa

Lee Westwood on avaunnut uuden vuosikymmenen upeasti. 46-vuotias lähtee Abu Dhabin Rolex Seriesin kilpailun viimeiseen kierrokseen kärkipaikalta. Kisalla on uskomattoman suuri merkitys tulevan syyskuun Ryder Cupia ajatellen, jonne Westy mielii varmasti pelaajana mukaan.

Lee Westwood oli vuoden 2019 päätteeksi maailmanlistan sijalla 59. Se ei avaa vielä ovia kauden 2020 majoreihin, mutta jättipotti Abu Dhabista todennäköisesti varmistaisi Westyn osallistumisen vuoden jokaiseen majoriin. 47-vuotta huhtikuussa täyttävä Westwood lähtee upean lauantaikierroksen turvin johdosta Abu Dhabin viimeiseen kierrokseen. 

Lauantaina englnatilainen naputti korttiinsa kuusi birdietä ja yhden eaglen. Vahva pallonlyöjä oli erittäin terävänä myös viheriöillä nousten kokonaistulokseen -14. 

”Sain alussa hyviä putteja sisään ja kasilla uskomattoman hienon hybridin, joka johti eagleen. Normaalisti reikää ei pääse kahdella päälle, mutta tänään oli myötätuuli. Sain loistavan lyönnin ja hyvän pompun. Olen tietenkin innoissani, että pääsen taistelemaan voitosta. En ole pelannut ihan kauheasti tauon aikana, joten erittäin positiivinen yllätys, että peli kulkee näinkin hyvin”, Westy kertoi haastattelussa. 

Kärkimies ei lähtenyt juuri paukuttelemaan henkseleitään. Uransa 25:ttä ET-voittoa tavoitteleva Westwood saa kärkiryhään seurakseen Berndt Wiesbergerin ja Francesco Laportan, jotka molemmat lähtevät tuloksesta -13 viimeiseen kierrokseen, lyönnin päässä Westyä. 

Toinen englantilainen, Westya reilut 20-vuotta nuorempi Matt Fitzpatrcik starttaa viimeiseen päivään neljänneltä sijalta tuloksesta -12. Kurt Kitayama ja Sergio Garcia (-11) ovat kolmen lyönnin päässä. 

Viasat Golf ja Viaplay aloittava lähetyksen viimeisestä kierroksesta kello 10.00 sunnuntaina. 

Etsi luettavaa