Hyppää sisältöön

Henri Satama pitää kärkipaikkaa – WestStar Openissa tiukkaa taistoa kokonaiskisan voitosta

Henri Satamalla (vas.) on kahden lyönnin johto, mutta peräti 10 haastajaa 2-4 lyönnin päässä tavoittelemassa WestStar Openin ykköstilaa. KUVA: JUHA HAKULINEN

Vuosaari Links -kentällä pelattavan WestStar Openin yleisen sarjan kärki tiivistyi toisena kilpailupäivänä. Kauden viimeiselle kierrokselle lähdetään Henri Sataman pitäessä kärkipaikkaa tuloksella -5. Kakkospaikalla riittää ruuhkaa, sillä Casper SimbergSaku TuusaEetu Isometsä ja Ilari Saulo ovat kaikki tuloksessa -3. Nelikolla on myös identtiset tuloskortit, sillä he ovat pelanneet kierrostulokset 72–69.

Naisten kilpailun kärjessä tilanne pysyi muuttumattomana lauantaina. Katri Bakker (+5) jatkaa johdossa, ja hänestä lyönnin päässä vaanii nuori  Fanni Grönlund (+6). Kolmanneksi noussut Sandra Palin (+12) on jo ratkaisevan tuntuisesti perässä.

Henri Sataman avauspäivän hurmos oli tipotiessään lauantaina, mutta siitä huolimatta konkari onnistui pitämään johtopaikan.

”Tänään oli ihan erilainen päivä kuin eilen, mutta kyllä sen tietää, että niitä aina välillä tulee. Ei ollut ajatus ihan mukana, sen takia tuli huonoja lyöntejä”, 73 lyöntiä toiseen kierrokseen käyttänyt Nurmijärven Golfklubin peluri sanoi.

Finaalikierroksella pitää olla hereillä

Viime kaudella Finnish Tourin finaalikilpailun voittanut Satama ei ota turhia paineita johtopaikastaan, vaan hän korostaa hyvän startin merkitystä sunnuntain kierrokselle.

”Ei ole väliä, onko edellä vai takana, kunhan saa itsensä hereille ja hyvään moodiin. Se tulos tulee sitä kautta.”

Golfalalla välinemyyjänä, opettajana sekä simulaattoriyrittäjänä työskentelevä Satama ei ole sunnuntain jälkeen suuntaamassa enää muille kisakentille, vaan hänellä on mielessä jo leppoisammat pelit.

”Pari syksyn scramblea pitää käydä sutaisemassa, mutta tämä on viimeinen totinen kisa tällä kaudella”, hän nauraa.

Vuosaaren kenttä voi syyskeleillä olla todella tyly testi pelaajille tuulen ja sateen sattuessa. Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen finaalikilpailussa kelit ovat kuitenkin olleet täydelliset, kun aurinko on hellinyt, eikä tuulimittari ole juurikaan värähtänyt.

”Onhan tämä siistiä. Hemmetin makeassa kelissä päästy pelaamaan. Yritetään imeä tästä auringosta kaikki irti”, Satama tunnelmoi kierroksen jälkeen klubitalon aurinkoisella terassilla.

Saulo tavoittelee puhdasta korttia

Toista sijaa jakavista pelaajista Ilari Saulo pelasi lauantain viimeisessä ryhmässä. Hän piipahti kierroksen aikana kilpailun kärjessäkin, mutta viidelle viimeisille reiälle tulleet kolme bogia tiputtivat hänet toiselle sijalle.

Saulo oli kuitenkin hyvällä juttutuulella kierroksensa jälkeen.

”Kentällä oli hyvä setup, se pitää ensiksi sanoa. Liput olivat kulmissa ja se haastoi pelaajia. Pelasin aika hyvin, vaikka en lyönyt hirveän hyvin. Muutama hyvä lyönti antoi itseluottamusta. Huomenna toivottavasti lyö snadisti paremmin, että voi voittaa tämän kilpailun”, Saulo pohti.

Tiukasti Finnish Tourin rankingvoitosta kamppaileva Saulo ei lähde liikaa ajattelemaan mahdollisia kokonaiskilpailun voittoja, vaan hänellä on vain yksi ajatus mielessään.

”Jos saa pidettyä puhtaan tuloskortin huomenna, sillä on mahdollisuus voittaa. Minun fokus on voittaa tämä kilpailu”, kertaalleen tällä kaudella jo voittoa tuulettanut Saulo sanoo.

Yleisen sarjan cut-rajaksi muodostui lopulta +7. 40 parasta pelaajaa pääsi mukaan sunnuntaille.

Fanni Grönlund haastaa Katri Bakkerin

Katri Bakker (kuvassa) on jo varmistanut kokonaiskisan voiton, mutta Fanni Grönlund on päätöskisasssa vain lyönnin päässä.
KUVA: JUHA HAKULINEN

Naisten kilpailussa kärkikaksikko Bakker–Grönlund pelasi saman tuloksen 73 lyöntiä. Bakkerin pelihuumori pysyi hyvänä toisenakin päivänä.

”Tänään tuli paljon birdiepaikkoja, ja putit upposivat kivasti. Vähän tuli liikaa virheitä, jos ne saisi huomenna pois”, hän heitti toiveen ilmoille.

Vuosaaressa pelatun kauden ensimmäisen Finnish Tour -osakilpailun, Telia Samsung Openin voittanut Bakker ei peittele sitä seikkaa, että Vuosaari on hänelle mieluinen kenttä.

”Tykkään pelata Vuosaaressa. Tämä on kiva paikka ja täältä on hyviä muistoja.”

Kauden viimeiseen pelipäivään startataan sunnuntaina kello 8.00.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa