Hyppää sisältöön

Wedge-lyönnin päähän Kytäjän klubitalosta nousee ensi kesänä moduuleista majoitustilaa – mallia haettu Rovaniemen ”julkkishotellista”

Kytäjärven rantamaisemiin

Kytäjällä rakennetaan luksusmajoitustilaa golfareille lähellä golfklubia, uutisoi hyvinkääläinen Aamuposti. Mallia huoneistoihin on haettu rovaniemeläläiseltä Arctic Treehouse -hotellilta.

Kytäjä Golfin majoituskapasiteetti nousee loppukesästä 2020, kun lähelle klubitaloa valmistuu kolme lisärakennusta, joihin tulee yhteensä 24 vuodepaikkaa lyhytaikaista majoittumista varten. Huoneistoja on yhteensä yhdeksän.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä hyvinkääläinen Aamuposti-lehti. Hyvinkään kaupunki on myöntänyt hankkeelle rakennusluvan. Uudet rakennukset tulevat mäen päälle 15. reiän tiiauspaikan ja 18. reiän viheriön välissä sijaitsevaan metsikköön.

Rakennukset tehdään moduuleista, jotka rakennetaan valmiiksi Punkaharjulla, ennen kuin ne siirretään Kytäjälle. Rakennukset ovat samantyyppisiä kuin Rovaniemellä sijaitsevassa Arctic Treehouse -hotellissa, joka on noussut sosiaalisessa mediassa pieneksi ilmiöksi, koska se on majoittanut mm. maailmantähtiä.

U-kirjaimen muotoisten rakennusten molemmissa reunoissa on kahden hengen ja 25 neliön huoneet. Lisäksi rakennesten päädyissä on 40 neliön asunto, johon majoituu neljä ihmistä.

Uudet rakennukset sijoittuvat 15. reiän tiiauspaikan ja 18. reiän viheriön välimaastoon.

Uudet rakennukset sijoittuvat 15. reiän tiiauspaikan ja 18. reiän viheriön välimaastoon.

Lassi Pekka Tilander

Arctic Treehouse -hotelli on ollut erityisesti ulkomaalaisten vierailijoiden suosiossa, mutta ainakin aluksi Kytäjällä tähdään enemmän kotimaan markkinoille.

”Alkuvaiheessa lähdetään kotimaan markkinalle, mutta tämä mahdollistaa myös ulkomaisen turistien meillä viipymisen pari päivää. Kakkosvaiheessa teemme täsmämarkkinointia ulkomaille”, Kytäjägolfin toimitusjohtaja Jukka Koivu kertoi GoGolfille.

Koivun mukaan rakennustöiden ei pitäisi haitata pelejä ensi kesänä Kytäjällä, sillä samaan aikaan kun taloja kootaan, South East -kentällä on käynnissä viheriöremontti, jonka vuoksi kenttä on kiinni.

Arctic Treehouse hotelli on ulkomaalaisten vierailijoiden suosiossa:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Starry night ? . ? @l9_l5 . #arctictreehousehotel #arcticcircle #winter #cottoncandyclouds #travel #luxurytravel #luxuryhotels #hotellife #hoteldesign #wanderlust #roamtheplanet #doyoutravel #lovetotravel #travelmore #travelgram #travelphotography #roomwithaview #wonderfulplaces #onewithnature #goexplore #instagood #rovaniemi #visitrovaniemi #lapland #laplandfinland #finland #ourfinland #visitfinland

Henkilön Arctic TreeHouse Hotel (@arctictreehousehotel) jakama julkaisu Tammi 30, 2020 kello 5.30 PST

Tähän asti Kytäjän vieraat ovat voineet majoittua hieman kauempana klubista sijaitseviin huviloihin, jotka on kuitenkin tarkoitettu suuremmille seurueille. Koivu sanoo, että uusien ”hotellihuoneiden” lähtökohtana on pidetty houkuttelevaa hinnoittelua. Rakennusten uskotaan valmistuvan elo-syyskuussa.

”Ensi vuonna ei ole hirveästi kautta jäljellä, mutta uskomme, että vuonna 2021 käyttöaste on kova”, Koivu sanoo.

”Uudet rakennukset mahdollistavat sen, että haluaa pelata molemmat kentät eikä saman päivän aikana.”

Uudet talot rakennuttaa Maatalousyhtymä Laakkonen, joka myös omistaa maa-alueen, jolle rakennukset nousevat. Kytäjän kiinteistöyhtiön toimitusjohtaja Juha Repo sanoi Aamupostille, että Kytäjän kiinteistökehityshankkeille on luvassa jatkoa, sillä vuoden päästä on tarkoitus käynnistää lähellä klubia sijaitsevan kerrostalon saneeraus majoituskäyttöön. Mikäli projekti toteutuu, majoituskapasiteetti alueella kasvaa merkittävästi.

”Sinne suunnitellaan vuodepaikkoja yhteensä 48 henkilölle. Pyykkitupakäytössä olleeseen alakertaan tulee saunaosasto”, Repo kertoi lehdelle.

Kytäjällä suunnitellaan taustalla näkyvän kerrostalon remontoimista majoituskäyttöön.

Kytäjällä suunnitellaan taustalla näkyvän kerrostalon remontoimista majoituskäyttöön.

Lassi Pekka Tilander

Kytäjä Golf on mukana ensi viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa pidettävillä GoExpo Golf -messuilla. Kun ostat GoGolfin jäsenyyden nyt, saat kaupan päälle lipun Golfmessuille.

Etsi luettavaa