Hyppää sisältöön

Webb Simpson viiden lyönnin johtoon uudella puttitaidolla

Webb Simpson on onnistunut löytämään hänelle soveltuvan puttityylin ja kääntämään heikkouden vahvuudeksi.

Putterin ankkuroimisen kieltävällä sääntömuutoksella oli suuri vaikutus Webb Simpsonin peliin. Mahaputterilla uransa luonut Simpson oli parhaimmillaan tourin 15 parhaan puttaajan joukossa. Sääntömuutoksen jälkeen hän putosi rajusti tilastoissa jääden Strokes Gained: Putting tilastossa sijoille 174 ja 177 kausilla 2015 ja 2016. 

Oikea pelityyli alkoi löytymään vuosi sitten kun Simpson kokeili putterin varren tukemista vasenta käsivartta vasten Matt Kucharin tapaan. Liikkeelle tarvittavan loppusilauksen teki oikean käden claw ote. 

Kaudella 2018 putti on toiminut ja Simpson on kauden puttitilastoissa kymmenentenä. Tällä viikolla kulmarauta on ollut liekeissä. Perjantaina Simpson ehti tehdä kuuteentoista reikään yhdeksän birdiä ja eaglen. Par kolme 17 lähestyminen päätyi veteen johtaen tuplabogiin, mutta tulos oli silti kenttäennätystä sivuava -9, 63. 

On harvinaista nähdä kaksi yhtä huikeaa puttikierrosta peräkkäin. Strokes Gained: Putting tilastossa Simpson (-15) on kerännyt yhdeksän lyöntiä kahden kierroksen aikana ja tähän tilastoon voidaan lisätä kolme lyöntiä, jotka Simpson puttasi sisään griinin ulkopuolelta perjantaina. 

Viiden lyönnin johto antaa mukavan puskurin viikonlopulle. Webb aikoo pysyä konservatiivisessa pelistrategiassa, sillä kentän odotetaan kuivuvan ja kovenevan viikon edetessä. 

Kolme pelaajaa jakaa toista sijaa tuloksessa -10. Jason Day ja Steve Stricker ovat tuloksessa -8. Dustin Johnson, Sergio Garcia, Adam Scott, Matt Kuchar, Jimmy Walker ja Bryson DeChambeau ovat tuloksessa -7. 

Tiger Woods selvitti cut-rajan tuloksessa -1. Perjantaina Woodsin avauslyönnit toimivat paremmin. Viikonloppuna on tehtävä parempaa tulosta lähestymisillä ja putterilla. 

Tulospalvelu

Webb Simpsonin perjantain parhaita paloja.

Etsi luettavaa