Hyppää sisältöön

Webb Simpson johtaa seitsemällä lyönnillä – Tilastot kertovat loistavasta pelaajasta

Simpsonin putteri on ollut tulikuuma ja vienyt hänet ylivoimaiseen johtoon. Uran tilastot kertovat mahdollisuuksista maailman huipulle.

Webb Simpson on ollut tourin parhaita pallonlyöjiä jo seitsemän vuotta. 2011 hän oli Strokes Gained: Tee-to-Green tilastossa tourin paras pallonlyöjä ja on sijoittunut tilastossa 25 parhaan joukkoon kuusi kertaa.  2012 tuli uran ensimmäinen major U.S. Openissa ja yhteensä neljä PGA Tour voittoa kausille 2011-2013. 

Näytti siltä, että Webb oli matkalla yhdeksi tourin kestomenestyjistä. Simpson oli kuitenkin käyttänyt mahaputteria PGA Tour uransa ajan ja ankkurointikiellon astuessa voimaan 2016 tie voittoihin muuttui vaikeaksi. 

Simpson putosi puttitilastoissa tourin pohjalle sijalle 177. Loistava pallonlyöminen piti miehen leivässä mutta voittojen mahdollisuudet jäivät vähiin.

Claw otteella käsivarteen tuettu puttitekniikka on ollut avain menestykseen The Players Championshipissä. Tulos -19 on tullut varman pallonlyömisen ja upean puttaamisen yhteistyönä. Kolmen kierroksen yhteistulos on kilpailun historian alhaisin. Sunnuntaina vain pää kylmänä ja voitto tulee.  Tämän esityksen perusteella voidaan Simpsonia odottaa kärkisijoille myös tulevaisuudessa.

Tulospalvelu

Webb Simpsonin 68 kolmannella kierroksella:

Upea kenttäennätystä sivunnut 63 toiselta kierrokselta:

 

Etsi luettavaa