Hyppää sisältöön

WAGC – amatöörigolfin ykköstapahtuma maailmassa?

Golf on tunnetusti niitä harvoja lajeja, joissa eritasoiset pelaajat voivat pelata toisiaan vastaan tasaväkisesti. Sven Tumban aikanaan perustama kilpailu World Amateur Golfers Championship on pyörinyt jo vuosia myös Suomessa. Tänä vuonna jo ennen finaalia karsintakisoja käydään reilusti ympäri Suomen. Finaalista parhaat palkitaan edustusmatkalla Durbaniin Etelä-Afrikkaan taistelemaan mestaruudesta muiden maiden edustajia vastaan.

Pääsimme osallistumaan Espoo Ringside Golfissa pidettyyn pariscrambleen, WAGC Invitationaliin. Invitational on kehitetty alunperin yrityskisaksi, josta myös paras pari finaalista lennätetään Durbaniin. Scramblen huiman suosion takia sarjasta tehtiin lopulta myös avoin ja karsintakisoja on saatu kasaan tässäkin muodossa lähes kymmenen kappaletta. Ringsidessa mukana oli lähes 30 paria taistelemassa kolmesta finaalipaikasta.

Tapahtumaa järjestävä Olli Palkamo onkin ollut tyytyväinen kisan keräämään suosioon vuosien varrella.

”Tapahtumat pyritään järjestämään loistavasti ja pelataan hyvällä fiiliksellä. Pelaajamäärät ovat olleet todella hyviä eri puolella maata ja kisa on selkeästi saavuttanut oman asemansa yhtenä Suomen suurimmista ”kiertueista”. Finaalimatka on ihan uskomattoman hieno reissu, pelataan paljon eri kenttiä, syödään hyvin ja nautitaan yhdessäolosta eri maiden pelaajien kanssa.”

Kilpailuja on jäljellä vielä yhdeksän. Kaikki käydään viikonloppuisin lauantaisin tai sunnuntaisin (kalenteri). Finaali pelataan aikanaan Holiday Club Saimaan kentällä 17-18.9 ja finaalimatka on 22.-29.10.

Ringside Golfin kisassa pelaajat laitettiin kovaan testiin nopeiden viheriöiden muodossa. Pareja oli paljon eri tasoitusryhmistä. Toiset saivat scramblessa tasoitusta lähes kymmenen lyöntiä ja toiset joutuivat antamana parillekin muutaman lyönnin tasoitusta. Pelimuotona kahden pelaajan scramble on kohtalaisen nopea, eikä kierrokseen kulunut kuin reilut neljä tuntia.

Ringside Golfin kisan voittoon pelasi pari Erkki Hakuli & Toni Hämäläinen, jotka kiersivät kenttää slopella 11. Hakuli on kokenut kisakävijä, joka on uskomattoman upealla prosentilla onnistunut tärkeissä kisoissa. Hän oli Suomen edustajana vuonna 2014 kyseisessä kilpailussa ja elokuussa on edessä matka Rio de Janeiroon hänen voitettua viime kesänä Olympiagolf -tapahtuman hienolla tuloksella.

”Oli hieno päivä, peli kulki ja kentänhoitajat olivat tehneet hienoa työtä. Pelikaverit kirittivät upeasti ja tulihan ryhmäämme myös pisin drive sekä lähimmäs lippua.”, Hakuli kiitteli voittopuheessa.

Allekirjoittanut ja Joonas Hinkkanen sijoittuivat kilpailussa jakamaan toista sijaa yhdessä Tero Pekanpalon ja Arto Saastamoisen kanssa. Kärkikolmikko suuntaa siis finaaliin Saimaalle tavoittelemaan matkaa Durbaniin. Vahvassa harkinnassa on vielä osallistuminen henkilökohtaisen sarjan karsintakilpailuun, jolloin Saimaan reissun voisi venyttää kahden päivän mittaiseksi osallistuen molempiin finaaleihin pelin kulkiessa.

Tasoituksellinen golf voi todella olla äärimmäisen jännittävää! Kannattaa käydä pelaamassa karsintakilpailu jäljellä olevasta kalenterista. Kisoja käydään ympäri Suomen ja parhaina aikoina viikonloppuisin.

Kiertueen kotisivut: World Golfers

Kuvat: Marko Pöykiö

 

 

Etsi luettavaa