Hyppää sisältöön

Vuosaari Golf tarjoaa helsinkiläistä links-golfia

Autenttisia links-kenttiä Suomessa ei valitettavasti ole, mutta lähimmäksi aitoa links-kokemusta pääsee helsinkiläisen Vuosaari Golfin kentällä.

Vuosaari Golfin klubille tultaessa eteen aukeaa links-kentille tyypillinen puuton ja kumpuileva maisema. Kentän hiekkapohja imee sadevedet nopeasti ja väylät ovat luontaisesti kovia.

”Ensi kertaa kenttää kiertäessä pelaajat usein yllättyvät pitkistä rulleista.”, kertoo Vuosaari Golfin toimistopäällikkö Harri Mankki.

Lipulle nostot vierivät kovilla griineillä helposti yli. Monella väylällä kannattaakin tarttua putteriin jo hyvissä ajoin ennen griiniä. ”Lähestymislyönneissä pallon käyttäytyminen täytyykin ottaa ihan eri tavalla huomioon”, Mankki jatkaa.

Vuosaaren hiekkapohjainen kenttä mahdollistaa pitkän pelikauden

Vuosaaren hiekkapohjainen kenttä mahdollistaa pitkän pelikauden

Petteri Patjas

Ensimmäisinä toimintavuosinaan Vuosaari Golf sai pelaajien keskuudessa haastavan kentän maineen. Bunkkereita oli alkuperäisessä layoutissa todella paljon, ja tiheät karheikot imivät palloja vaikuttaen kentän pelinopeuteen. Palaute otettiin Vuosaaressa vakavasti.

Kentällä suoritettiin iso remontti v. 2010, jolloin bunkkerien määrä puolitettiin ja niistä tehtiin links-kentille tyypillisä syviä pot-bunkkereita. Väylien reunustoja siistittiin ja paksusta vihreästä karheikkonurmesta on määrätietoisesti yritetty päästä eroon.

Kentän nurmilajikkeen vaihto on myös parhaillaan käynnissä paremmin kuivaan hiekkapohjaiseen kenttään soveltuvaksi.

 

”Kentän hoito on tehtyjen muutosten myötä helpottunut olennaisesti. Ruoholajikkeen vaihdon myötä lannoitteiden määrää on pystytty vähentämään yli 90%”, toteaa kenttämestari Aleksi Kahri.

Pelillisesti kentän muutokset ovat erittäin positiivisia. Muutaman väylän jälkeen links-peliin alkaa tottua eikä muutama sokkoavaus häiritse, koska pallot löytyvät aiempaa helpommin.

Pelin rytmi säilyy, kun pallojen haeskeluun ei tarvitse käyttää aikaa. Väylien läheisyys kuitenkin aiheuttaa sen, että fore-huutoja kuulee usein.

 

Monesta muusta golfklubista poiketen, Vuosaaressa myös klubiravintola on osa golfyhtiötä. Ympäri vuoden palveleva ravintola houkuttelee erityisesti lounasasiakkaita Vuosaaren ympäristöstä.

”Golfravintolat koetaan ei-golfaavien joukossa liian eksklusiivisiksi. Mietitään, että voiko tuonne todella mennä. Me haluamme ravintolan olevan avoin kaikille.”, kuvailee Mankki.

Kiireisimpään lounasaikaan klubin parkkitila saattaakin osoittautua haasteelliseksi. ”Nykyisin klubin parkkipaikat jakautuvat viereisen rangen ja klubitalon välille, mutta uusia ratkaisuja parkkitilan laajentamiseksi on suunnitteilla.”, Mankki toteaa.

 

Petteri Patjas

5 nopeaa toimistopäällikkö Harri Mankki , Vuosaari Golf Helsinki

 

  1. Kuvaile kenttää kolmella asialla

Pitkä kausi, haastava, hyvässä kunnossa

 

  1. Mikä on kentän signature-väylä?

18. väylä. Siinä ollaan meren lähellä ja tuuli on pelissä läsnä.

 

  1. Mihin vieraspelaajan kannattaa kiinnittää Vuosaarissa huomiota?

Kovilla väylillä pallot rullii enemmän, joten omaa pelityyliä kannattaa sopeuttaa sen mukaisesti.

 

  1. Mikä on klubiravintolan must have-hittituote?

Perustuote on buffet-lounas. Kesäisin myös Links-burgeri on ollut suosittu.

 

  1. Mikä on paras golf-muistosi?

Finnish Openin järjestelyt v.2012. Siinä oli ison kisan tuntua. Kaikki meni hyvin ja viimeisenä päivänä kuumaa ryhmää seurasi reilut 60 henkeä.

 

  1. BONUS: Hyvä draivi vai pitkä putti?

Pitkä putti!

 

Plussat ja miinukset:

+ Säänkestävä kenttä, jossa on pitkä pelikausi

+ Klubiravintolan buffet-lounaassa on erittäin hyvä hinta-laatu –suhde (9,90 eur/hlö)

– Kentän layout saattaa tuntua ensikertalaiselle sekavalta

 

Vuosaari Golf Helsinki perustiedot:

Normaali greenfee:           arkisin 55 eur/hlö, viikonloppuisin 59 eur/hlö

Yhteystiedot:                      Eteläreimarintie 9, 00980 Helsinki

                                           Puh 0600 550 986, toimisto@vgh.fi

                                           https://www.vgh.fi

Etsi luettavaa