Hyppää sisältöön

Vuosaaren karheikot jarruttivat PGA tähtien tuloksentekoa –”Heinä on todella brutaalia”

Henri Sataman tasoitus on Vuosaaren avauskilpailussa kolmanneksi matalin.

Peter Erofejeff, Tuomas Salminen ja Henri Satama johtavat tuloksella 68 (-4) Audi PGA Finland Championshipia avauspäivän jälkeen Vuossaaressa.

 Tulostaso PGA:n kolmipäiväisissä mestaruuskisoissa nousi varsin hyväksi, vaikka pelaajat nostivat kierroksen jälkeen puheenaiheeksi Vuosaaren kentät pitkät ja tihet raffit. Peräti 11 osallistujaa 31:sta alitti kentän parin, seitsemän miestä on tuloksissa 68-69.

”Tuo heinä on todella brutaalia. Onneksi tänään ei ollut tuulta ollenkaan, niin se helpotti tekemistä”,  Peter Erofejeff tiivisti kärjessä olevien pelaajien tunnelmat. Erofejeff pelasi bogittoman kierroksen, eikä  muutama viikko sitten avioituneella  Henri Satamallakaan ollut kuin kaksi bogia kortissaan.  

Tuomas Salmisella oli selkeästi eniten ohjelmaa kierroksellaan.

”Tein tuplat ykköselle ja 17:nnelle. Niiden tuplien välissä oli ihan hyvää tekemistä, mutta kyllä tänään riitti tapahtumia”, reiät 4-13 peräti kahdeksan alle parin pelannut Salminen naureskeli. Satama lähti keskiviikon kierrokselleen tiukalla pelisuunnitelmalla, ja siinä hän myös pysyi koko kierroksen ajan.

”Meillä oli caddien kanssa selvä teema, että pitää maalata lyönnit vähän aiempaa tarkemmin. Siitä pidettiin kiinni. Täällä nuo maisemat ovat aika laajoja, ja helposti jää vähän vajaaksi lyönnit”, Satama kertoi.

Kilpailussa on mukana myös opettavia ammattilaisia, ja parhaiten heistä avauspäivänä esiintyi Löfkulla Golfissa opettava Henri Salonen (-3). Salonen oli vaatimattomalla tuulella kierroksensa jälkeen.

”Tänään sattui pöljä päivä. Ei tässä ole ehditty paljon treenailemaan. Kävin yhden kilpailun Sarfvikissa pelaamassa, ja ehkä tämä tämän päivän tulos oli rutiinilla puristamisen tulos”, Salonen sanoi.

Nuorempana kilpaviheriöillä kovaa tulosta tehnyt Salonen nauttii Vuosaaren links-tunnelmasta.

”Olen aina tykännyt links-golfista. Se on erilainen haaste pelillisesti, kun palloa pitää pomputella. En ole sellainen tikkataulumies”, Salonen muotoili.

Kisa jatkuu torstaina, perjantaina pelataan ratkaiseva kolmas kierros.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä

Etsi luettavaa