Hyppää sisältöön

Vuoroin vieraissa: PGA Tour haastoi LIV Golfin rahoittajan ja sen johtajan oikeuteen

Yasir Al Rumayyan ja Bryson DeChambeau pelasivat samassa proam-ryhmässä Saudi-Arabiassa pelatussa LIV Golfin kilpailussa. KUVA: GETTY IMAGES

Kiista PGA Tourin ja LIV Golfin välillä sakenee. Nyt PGA Tour haastoi saudikiertueen rahoittajan ja sen johtajan oikeuteen.

PGA Tour on nostanut oikeusjutun Saudi-Arabian valtion rahastoa PIF:iä ja sen johtajaa Yasir Al-Rumayyania vastaan. Kiertue jätti haasteen liittovaltion oikeuteen New Yorkissa.

Yhdysvaltalaisten medioiden mukaan PGA Tour pyrkii tällä siihen, että se saisi kanteen avulla PIF:ltä tietoja ja dokumentteja, jotka edesauttaisivat sitä toisessa oikeusjutussa, jossa kantajana on LIV Golf ja vastaajana PGA Tour.

Al-Rumayyan on Golf Saudin puheenjohtajana ja sanotaan, että LIV Golf on pitkälti hänen luomuksensa. Hän on myös Saudi-Arabian valtion öljy-yhtiön Aramcon ja nykyään saudiomisteisen Valioliiga-joukkue Newcasle FC:n puheenjohtaja.

Alunperin 11 entistä PGA Tour -pelaajaa haastoi PGA Tourin oikeuteen, koska kiertue sulki heidät pois toiminnastaan sen jälkeen, kun he liittyivät LIV Golfin pelaajiksi. Sittemmin kahdeksan pelaajaa on livennyt haasteesta, ja sen takana ovat pelaajista enää Bryson DeChambeauMatt Jones ja Peter Uihlein.

Myöhemmin LIV Golf liittyi mukaan tähän haasteeseen, jossa PGA Touria syytetään kilpailun vääristämisestä.

Syyskuun lopussa PGA Tour teki vastakanteen LIV Golfia vastaan väittäen kiertuetta kannustaneen pelaajia sopimusrikkomuksiin tähtitieteellisiä korvaussummia vastaan.

Tähtitieteellisillä korvaussummilla PGA Tour tarkoitti LIV Golfin pelaajille maksamia allekirjoitusbonuksia, jotka suurimpien tähtien osalta vaihtelevat 100–200 miljoonan dollarin välillä.

Etsi luettavaa