Hyppää sisältöön

Vuoden 2019 suurimmat tähtiputoajat maailmanlistalla

Phil Mickelson tunnetaan pehmeistä käsistään.

Vuosi 2020 on käynnistynyt ja vuoden 2019 viimeinen maailmanlista julkaistiin maanantaina. Listalla oli paljon pelaajia, jotka ottivat suurta pudotusta listoilla.

Golfissa maailmanlistan sijoitus putoaa nopeasti jos menestystä ei tule. Listaamme seuraavassa seitsemän mielenkiintoista supertähtialisuoriutujaa vuodelta 2019. 

1. Justin Rose: 2 –> 8

Justin Rose oli vuoteen 2019 lähdettäessä maailmanlistan kakkonen Brooks Koepkan perässä. Vuoden aikana Rose voitti Farmers Insurance Openin PGA Tourilla, mutta muuten vuosi jäi englantilaisen osalta vähän tasapaksuksi. Vuoden päätteeksi sijoitus on kahdeksan. Vaikuttiko uusi välinesopimus Honman kanssa pelisuorituksiin? 

2. Francesco Molinari: 7 –> 18

Italialainen Ryder Cup -sankari oli hurjassa vireessä aina Mastersin viimeiseen takaysiin saakka. Romahdus oli suuri sen jälkeen, sillä parhaimmillaan listalla kuudentena ollut Molinari ei sijoittunut Mastersin jälkeen kertaakaan sijaa 14 paremmalle sijalle. 

3. Jason Day: 14 –> 37

Selkävaivojen kanssa viimeiset vuodet paininut Jason Day jakoi Mastersissa viidennen sijan, mutta sijoittui huhtikuun jälkeen vain kerran kympin sakkiin oltuaan kahdeksas Travellers Championshipissa. 

4. Bubba Watson: 16 –> 47

Vuosi 2019 ei ollut myöskään Bubba Watsonin vuosi. Bubba voitti vuonna 2018 kolme kertaa, mutta vuonna 2019 hän sijoittui vain kolme kertaa kympin sakkiin parhaiden sijoitusten oltua kaksi kertaa neljäs. 

Jordan Spieth on voittanut, mutta myös hävinnyt major-kilpailuita tiukoilla hetkillä

Jordan Spieth on voittanut, mutta myös hävinnyt major-kilpailuita tiukoilla hetkillä

Getty Images

5. Jordan Spieth: 17 –> 44

Spieth oli pitkään täysin kujalla pelinsä kanssa. Loppuvuodesta alkoi kuitenkin vähän löytymään ja Spieth kasasi kohtalaisen vahvoja sijoituksia loppukaudesta. Onko Spiethista jälleen nousemaan voittajaksi, sillä edellinen voitto on aina vuodelta 2017, jolloin hän voitti kolme kertaa. 

6. Phil Mickelson: 32 —> 70

Erinäisiä ratkaisuja tuloskuntoonsa hakenut Mickelson laittoi muun muassa suuren laihdutus- ja kuntokuurin käyntiin kesällä. Se ei auttanut ja Mickelson otti ison dipin maailmanlistalla tippuen ensi kertaa ulos 50 parhaan joukosta sitten vuoden 1992. Kesällä 50-vuotta täyttävä vasuri tähyää varmasti takaisin kärkitaisteluihin, mutta onko ikä vain numero vai ei?

Alex Norenin fade toimii varmana peruslyöntinä

Alex Norenin fade toimii varmana peruslyöntinä

Getty Images

7. Alex Noren: 19 –> 75

Vuosi 2019 oli ruotsalaisen osalta järkyttävä. Vuoden ainoa top-10 sijoitus oli kauden viimeisessä kisassa, RSM Classicissa saavutettu jaettu kymmenes sija. Toivottavasti se on merkki paremmasta tulevaisuudesta. 

Etsi luettavaa