Hyppää sisältöön

Voittajan mailat – Molinari on yllättäen tourin tehokkain draivaaja

Koko kalusto toimi hyvin Quicken Loans Nationalissa. Molinarin välineet ovat hyvin tyypilliset tourpelaajalle.

Draiveri: TaylorMade M4, 8.5°
Varsi: Mitsubishi Tensei White 60X

Francesco on kauden Strokes Gained: Driving tilastossa upeasti neljäntenä. Hän on selvästi löytänyt lisää mittaa lyöntiin 300,2 jaardin keskiarvolla. Tutkan antamien tilastojen mukaan Molinari on draiverilla tourin tehokkain. Hän saa aikaan 300,2 jaardin keskiarvon vain 112,6 mph mailanpäänopeudella. 

Vaikka mailassa on nostokulmaa melko vähän lentokaari on korkea yli 119 jalkaa (36,3m), mikä on tourilla 25 korkeimman joukossa. Spin rate on Molinarin mailanpäänopeudelle hyvin sopiva 2697rpm, joka on PGA Tourin keskikastia. Näillä lukemilla pallo lentää kauas. Molinarin draivin ilmalento on keskiarvolta 288,4 jaardia, joka yltää tourilla sijalle 36. Pituudessa jää taakse yllättävän moni mm. Adam ScottAlex Noren ja Louis Oosthuizen.

Puukolme: TaylorMade M3, 13°
Varsi: Aldila XTorsion Green 70X

Puuviisi: TaylorMade M4, 18°
Varsi: Aldila XTorsion Green 70X

Francesco luottaa väyläpuihinsa ja lähtee innokkaasti kohti griiniä par vitosilla. Tarkalleen 68,18 prosentin todennäköisyydellä, hän on tourin 30 aggressiivisimman par 5 pelaajan joukossa. 

205-230 metrin matkalta Molinari on tourin kolmanneksi tarkin päätyen keskiarvolla 42’2” jalan (12,8m) päähän reiästä. Kyseessä on siis loistava väyläpuu pelaaja.

Raudat: TaylorMade P-790 (4), TaylorMade P-750 (5-PW)
Varret: True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100

Bägin pisin rauta (4) on tavallista settiä kuumempi P-790, jonka joustava lyöntipinta potkaisee pallon hybridin tai väyläpuun tapaan pidemmälle. P-750 raudat ovat TaylorMaden suosittu cavity back malli. 

Strokes Gained: Approach-the-green tilastossa Molinari on tourin 25 tarkimman rautapelaajan joukossa.

Getty Images

Wedget: TaylorMade Milled Grind 50° ja 56°, TaylorMade Hi-Toe 60°
Varret: True Temper Dynamic Gold Tour Issue S400

Molinari teki Quicken Loans National kilpailun aikana vain kaksi bogia. Samalla paranivat tilastot lähipelissä. Strokes Gained: Around-the-green tilastossa hän on sijalla 43.

Putteri: Bettinardi Dass BB-0

Putti on hidastanut tulosvauhtia kaudella 2018. Viime viikon hyvästä suorituksesta huolimatta Francesco on edelleen yksi PGA Tourin kehnoimmista puttaajista. Hän on Strokes Gained: Putting tilastossa vasta sijalla 192 kun listalta löytyy 206 pelaajaa. Molinari häviää tourin keskiarvolle noin puoli lyöntiä per kierros griineillä. 

Getty Images

Jos putti kääntyy parempaan suuntaan on Francescolla varmasti mahdollisuus mihin tahansa. Pelin muut tilastot kertovat aivan maailman kärkisijoille kuuluvasta pelaajasta. 

Pallo: Titleist Pro V1x

Vaikka Molinari on TaylorMaden tallipelaaja hän luottaa edelleen Titleistin palloon. Pro V1x tuottaa upean korkean lentokaaren draiverilla ja hyvää spinniä lähestymisissä. 

Gripit: Lamkin TS1

Gripit ovat Lamkinin uutta TS1 mallia, joka lupaa parempaa osumatuntumaa ja luotettavaa otetta. 

Moliarin 62 Quicken Loans Nationalin päätöskierrokselta:

Lähde mailoista:golfwrx.com

Etsi luettavaa