Hyppää sisältöön

Voittajan bägi: Dustin Johnson

Dustin Johnson vaihtoi putteria ja voitti.

Dustin Johnson otti makean voiton BMW Championshipissä. Viime tingassa tehty putterinvaihdos osoittautui hyväksi päätökseksi, sillä DJ loisti myös griineillä. Pitkiä pommeja tiiltä lyövä amerikkalainen sai voitosta hyvän nosteen kauden huipentumaa – Tour Championshipia ja Ryder Cupia – varten.

Dustin Johnson on yksi TaylorMade-adidaksen keulakuvista. Koko garderoobi ja bägin sisältö on ollut merkin mallistosta – putteria lukuun ottamatta. DJ on luottanut griineillä Scotty Cameronin Newportiin, mutta puttiongelmien vuoksi maila meni vaihtoon.

Vertaistuki löytyi läheltä. TaylorMaden toinen huippupeluri Jason Day on jo pidempään käyttänyt merkin mallet-tyyppisiä Itsy Bitsy -puttereita – tällä hetkellä punaista versiota. Johnson tarttui samanlaiseen putteriin BMW Championshipin alla, ja pallot upposivat harjoitusalueella melko hyvin. Punainen väri ei miellyttänyt silmää, mutta juuri ennen avauskierrosta DJ pisti caddiena toimivan veljensä hakemaan omasta bägistään mustan version putterista.

Muutos oli ilmeisen onnistunut, sillä Johnson dominoi griineillä: Strokes Gained -tilasto kertoo, että DJ voitti griineillä 1.827 lyöntiä per kierros. Hän oli puttitilastossa kakkossijalla. Osa loistotuloksesta johtuu siitä, että Johnson paukutti koko kilpailun pisimmät draivit.

Johnsonin bägistä löytyy tällä hetkellä erikoisvärinen M1-draiveri, jossa on nostokulmaa 10,5°. Maila on suunniteltu kesällä juhlistamaan DJ:n U.S. Open -voittoa. Sini-puna-valkoinen väritys sopii hienosti myös tulevan Ryder Cupin henkeen. Ominaisuuksiltaan Johnsonin ”Patriot”-M1 on identtinen perus-M1:n kanssa. Maila on myynnissä myös tavallisille harrastajille.

DJ:n pidemmän väyläpuun malli on 3HL, ”High Launch” eli korkealle nouseva. DJ:n lyöntitekniikalla tarvitaan tavallista enemmän nostokulmaa, joka on jopa 17°. Maila on siis ”puu-4”.

M1:n erikoisväritys vetoaa patriootteihin Ryder Cupin alla.

M1:n erikoisväritys vetoaa patriootteihin Ryder Cupin alla.

TaylorMade

Rautamailoissa Johnson luottaa vähän vanhempaan malliin TaylorMaden Tour Preferred -bladeista. Varsi on hyvin yleinen Dynamic Gold, joskin ”parempilaatuinen” Tour Issue -versio. Huomattavaa on, että wedgeissä on eri varsi, nimittäin KBS:n Tour Wedge, jonka Johnson on ottanut mustan värisenä.

Draiveri: TaylorMade M1 460 Patriotic (nostokulma 10.5°)
Varsi: Fujikura Speeder Evolution 2.0 Tour Spec 661X

Puu-4: TaylorMade M1 (17°)
Puu-5: TaylorMade M1 (19°)

Varret: Aldila RIP Alpha 90X

Raudat: TaylorMade Tour Preferred MB ’14 (3-PW)
Varsi: True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100

Wedget: TaylorMade Tour Preferred EF (52-09 ja 60-10)
Varsi: KBS Tour Wedge 130X Black Nickel

Putteri: TaylorMade Spider Limited (musta)
Pituus, nostokulma, lie-kulma: 35 tuumaa, 2.5°, 69°

Pallo: TaylorMade Tour Preferred X (vm. 2014)

Etsi luettavaa