Hyppää sisältöön

Voittajaennustus: Joko Grillo, Mickelson tai Johnson voittaa The Memorialin

PGA Tourin Memorial Tournamentin viimeinen kierros on jo käynnissä.

Päivä aloitettiin normaalia aikaisemmin sateiden uhkan takia. Kolmen lyönnin sisällä kilpailun kärjestä on 12 pelaajaa, kun viimeistä kierrosta on pelattu viisi reikää. Tein nopean tutkimuksen tilastojen perusteella, jonka pohjalta voi yrittää ennustaa voittajan. 

PGA Tour on lisännyt Strokes Gained tilastoja valikoimaansa ja Strokes Gained Tee to Green/Putting tilastojen lisäksi pelin eri osa-alueet on nyt eroteltu tarkemmin. Tarjolla olevat uudet Strokes Gained tilastot ovat: Off the Tee, Approach to the Green ja Around the Green eli avauslyönnit, lähestymiset ja lähipeli poislukien putti. 

Jack Nicklauksen kentillä lähestymislyönnit nousevat suureen rooliin. Tästä syystä annoin ennustuksessa suurempaa painoarvoa lähestymisille. Mickelson, Johnson ja Grillo ovat näyttäneet parasta osaamista lähestymisissä ja avauslyönneissä, mikä tuo heille suosikin aseman. Grillo on Strokes Gained lähestymisissä kolmas, Johnson neljäs ja Mickelson toiseksi paras.

Tässä vaiheessa (klo 19.17) Grillo johtaa kisaa tuloksella -16. Johnson on kolmen päässä ja Mickelson yhden lyönnin päässä kärjestä.

Toivottavasti kisassa nähdään jännittävä lopetus. 

Leaderboard

Etsi luettavaa