Hyppää sisältöön

Voitolla varmistuisi kutsu US Openiin – Mikko Korhonen ison mahdollisuuden edessä

Mikko Korhonnen on 40 vuotta täytettyään pelannut kaikki kuusi kierrostaan alle parin

Sunnuntaina 14.25 neljännelle kierrokselle starttaava Korhonen tavoittelee paitsi uransa kolmatta ykköstilaa pääkiertueella, myös osallistumisoikeutta syyskuussa pelattavaan US Openiin.

Forest of Ardenin kentällä Birmignhamissa on luvassa sunnuntaina hieno jännistysnäytelmä. Hero Openin voittaja kuittaa 166 666 euron shekin lisäksi käytännössä varmasti paikan myös kauden toiseen majoriin, joka pelataan New Yorkin kupeessa Winged Footin kentällä.

Englannissa ja Walesissa meneillään olevan kuuden kisan mittaisen ”UK Swingin” kymmenen parasta pistemiestä saavat kutsun. 

Voitosta myönnettävä pistemäärä on niin korkea, että käytännössä on lähes selvää, että Hero Openin voittaja tulee kutsun saamaan, vaikka ei muissa kisoissa pisteitä noukkisikaan.

Mikko Korhonen saa sunnuntaina parikseen kolme kertaa Challenge Tourilla voittaneen Oliver Farrin. Hänen paras sijoituksensa ET:lla (7.) tuli 2018 Korhosen voittamassa Shot Clock Mastersissa.

Korhonen on ET:n koronatauon jälkeen pelannut seitsemän kierrosta, joista kuusi 40-vuotissynttäriensä jälkeen. Saldo on erinomaista parempi, yhteensä 18 alle parin. 
Brittein Saarilta ei isoja menestyksiä ennen viikonloppua ole. 2013 Korhonen oli Skotlannissa kymmenes ja Walesissa kahdeksas.

Kovin meriitti ohi näiden onkin BMW PGA Championshipissa tullut 15:s tila 2018.

Alkukesästä pelatun Linna Golfin ammattilaiskisan yhteydessä Korhonen antoi lausunnon, jonka mukaan tämän vuoden majorit jäävät hänen osaltaan pelaamatta. 

Voitto sunnuntaina muuttaisi tilanteen kerralla toiseksi.

Sam Horsfieldin askelmerkit katosivat edellisviikolla päätöspäivänä. Hero Openissa hän takelteli  jo lauantain kierroksen toisellla puoliskolla

Sam Horsfieldin askelmerkit katosivat edellisviikolla päätöspäivänä. Hero Openissa hän takelteli jo lauantain kierroksen toisellla puoliskolla

GETTY IMAGES

Kisaa johtava Sam Horsfield oli edellisviikon kisassa jaetulla kymmenennellä sijalla pelattuaan kaksi viimeistä kierrosta 61-73.

Hänen sunnuntainen pelikaverinsa Rasmus Højgaard oli saman kisan kakkonen. 19-vuotiaan tanskalaisen osallistuminen US Openiin varmistuisi käytännössä voiton lisäksi toisella tai kolmannellakin sijalla.

UK Swingin pistejaon ja tämänhetkisen tilanteen löydät täältä.

Korhonen ja Farr starttaavat Suomen aikaa 14.25, Horsfield &  Højgaard 14.35

Tapio Pulkkanen lähti neljännelle kierrokselleen varhain aamulla. 14 reikää pelattuaan hän oli kierrostaan yhden alle ja sijalla 66:s

Kalle Samooja  (-7)oli kolmannen päivän jälkeen sijaluvulla 24:s

Kilpailun tuloslistan löydät täältä.

Viasat ( V Sport Golf HD) ja Viaplay aloittavat suorat lähetyksensä kello 14.00

Etsi luettavaa