Hyppää sisältöön

Virheetön Välimäki pelaa sunnuntaina voitosta – suomalainen on häikäissyt kolmessa edellisessä kisassa juuri päätöspäivänä

Sami Välimäki pelaa loistavaa turnausta Englannissa. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki selvitti lauantaina kierroksen Cazoo Classic -kisassa ilman bogeja ja pääsee starttaamaan päätöspäivään kutkuttavista asemista.

Monesti väitetään, että suomalaiset huippugolfarit hyytyvät päätöspäivänä. Sami Välimäki on kolmessa edellisessä kilpailussa osoittanut väitteen vääräksi.

Välimäen neljännen päivän kierroskeskiarvo BMW International Openissa, Irish Openissa ja Scottish Openissa on häikäisevä 66,3 lyöntiä. Mikäli Välimäki pystyy huomenna lähelle samaan Englannissa käytävässä Cazoo Classic -kisassa, hän on lähellä uransa toista DP World Tourin voittoa.

Välimäen tulos kolmen kierroksen jälkeen on -10 (71-66-69). Se riittää kolmen kierroksen jälkeen jaettuun viidenteen sijaan. Eroa kärkeen on kuitenkin vain kaksi lyöntiä.

Eilen päivän toiseksi parhaan kierroksen pelannut Välimäki kertoi noudattaneensa tänään hyvin etukäteen laadittua taktiikkaa ja oli toki tyytyväinen siihen, että bogisaldo näytti kierroksen jälkeen nollaa. Edellisen kerran Välimäki selvitti kierroksen ilman bogeja kesäkuun lopulla Saksassa, jossa hän sijoittui hienosti neljänneksi.

Sen sijaan birdien määrään hän vaikutti tyytymättömältä. Birdiejä syntyi tänään kolme, mutta mahdollisuuksia oli tehdä niitä enemmän.

”Pysyttiin hyvin pelisuunnitelmassa ja lyöminen oli jees. En vain oikein saanut palkintoa griineillä, ja par 5 -rei’illä kakkoslyönnit olivat huonoja”, Välimäki tiivisti kierroksensa pariin virkkeeseen.

”Huomenna samaa peliä ja toivottavasti pari puttia putoaa”, Välimäki toivoi.

Koko kisassa vain kaksi bogia tehnyt Välimäki lähtee päätöspäivään kaksi lyöntiä kisaa johtavaa Julien Guerrieriä perässä. Bogiin kierroksensa päättänyt ranskalainen pelasi tänään saman tuloksen kuin suomalainen ja on nyt yhteistuloksessa -12 (66-69-69).

Toista sijaa jakaa tuloksessa -11 kolme pelaajaa: Englannin Paul Waring, Skotlannin Richie Ramsay ja Ruotsin Jens Dantorp.

Välimäki lähtee päätöskierrokselle kolmanneksi viimeisessä ryhmässä Alexander Björkin kanssa. Ruotsalainen on samassa -10 tuloksessa kuin Välimäki.

Välimäki on voittanut urallaan kerran kerran – vuonna 2020 Omanissa – ja sijoittunut kertaalleen toiseksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa