Hyppää sisältöön

Virheetön Sami Välimäki aloitti finaalikarsinnan huipputuloksella – suomalainen upeasti toisena

Sami Välimäen kausi on ollut tähän asti täysi kymppi.

Sami Välimäen huikea kausi näyttäisi saavan jatkoa European Tourin karsintafinaalissa.

Sami Välimäki on European Tourin finaalikarsinnoissa toisena, kun ensimmäinen kierros on vielä hieman kesken. Välimäki pelasi tänään tuloksen 67 (-5). Tällä hetkellä kärjessä on Yhdysvaltain John Catlin lyönnin paremmalla tuloksella. Toista sijaa jakaa peräti kuusi pelaajaa.

Välimäki oli liekeissä varsinkin takaysillä, jonka hän pelasi neljä alle parin. 

Tulos ei välttämättä riitä toiseen sijaan päivän päätteeksi, sillä muutamalla vielä kierroksella olevalla pelaajalla on mahdollisuus nousta suomalaisen ohi, mutta joka tapauksessa vahvan alun nokialainen on ottanut kilpailuun. Hän ei tehnyt kierroksellaan yhtään bogia.

Suomalaisista toiseksi parhaana oleva Lauri Ruuska pelasi kierroksensa pariin. Janne Kaske on tuloksessa yhden yli. Juuso Kahlos pelasi kaksi yli parin. Tästä kolmikosta kaikilla on vielä mahdollisuus nousta European Tourille, sillä kisa kestää kuusi kierrosta.

European Tourin karsinnoista 25 parasta pelaajaa saa paikan ensi vuonna maanosan ykköskiertueella. Tällä hetkellä Välimäellä on karsintarajaan kahden lyönnin marginaali. Kisaa on kuitenkin vielä paljon jäljellä, joten vielä ei Välimäen leirissä voida alkaa varata lippuja Hongkongiin, jossa European Tourin kausi alkaa jo kahden viikon kuluttua.

Välimäki pääsee pelaamaan karsintoja paineettomasti, sillä hän on varmistanut jo paikan Challenge Tourilla voitettuaan Pro Golf Tourilla kolme kilpailua. Niiden lisäksi Välimäki voitti myös Nokia River Golfissa pelatun kotikisan NRG Openin, joten itseluottamuksen pitäisi olla nuorukaisella kohdallaan.

Kisa pelataan Luminen Hills ja Lakes kentillä. Välimäki, Ruuska ja Kahlos pelasivat tänään Hillsin ja Kaske Lakesin.

Uutinen päivittyy…

Tulospalvelu

Etsi luettavaa