Hyppää sisältöön

Viljami, 15, kerää ylistystä pallobisneksillään: Laajennus siintää mielessä

Viljami on tehnyt golfpalloista bisneksen

Viljami Virta viettää vapaa-aikansa esimerkillisesti. Golfista pari vuotta sitten innostununut porilainen tekee hyvää bisnestä käytetyillä golfpalloilla.

Viljami Virta on ottanut vahvan askeleen bisneselämään jo peruskoulun viimeisellä luokalla. 15-vuotias Viljami ei kerää palloja itse, vaan häntä voidaan pitää käytettyjen pallojen jalostajana. Isänsä avustuksella palloja ostava Viljami hankkii suuria eriä kerrallaan, kunnostaa pallot myyntikuntoon ja tekee pientä katetta niitä myymällä.

Viljamin liiketoiminnasta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat, ja hänestä muodostui tuli sen jälkeen pienimuotoinen nettisensaatio.

”Jossain vaiheessa näin myynti-ilmoituksen käytetyistä golfpalloista ja ajattelin, että ostetaas ne pois. Liotan, pesen ja lajittelen palloja, teen myynti-ilmoituksia, olen yhteydessä ostajiin ja hoidan postituksia”, Viljami kertoi Taloussanomien haastattelussa.

Suurin kauppa toistaiseksi on 10 000 ostettua palloa. Viljami osti pallot Jyväskylästä, jonne tarjosi hänelle kyydin hänen isänsä Samu Virran, joka ei ottanut pojaltaan myöskään bensarahoja.

Viljami on kierrättänyt jo noin 20 000 palloa uusiin koteihin. Päivittäin aikaa pallobisnekseen kuluu noin pari tuntia. Välillä lisäkädet ovat olleet tarpeen.

”Joskus tosin iskä ja pappa ovat olleet mukana pesuhommissa, kun palloja on ollut kerralla enemmän”, Viljami kertoi artikkelissa.

Facebook luo myyntialustan käytettyjen pallojen kauppaajille

Käytettyjen pallojen kauppa näyttää kasvaneen Facebookin-myyntipalstojen myötä. Pallonkerääjät ja ostajat ovat löytäneet yhteisen foorumin, josta he löytävät toisensa. Suurin Facebookin kotimainen golfin ”ostetaan / myydään” -palsta tavoittaa jo lähes 10 000 ihmistä. Golfvälineet kiertoon palsta seuraa heti seuraavana perässä.

Viljamin pallot vaihtoivat omistajaa kesällä juuri Facebookin myyntipalstojen kautta. Viljami ei ole ainoa, joka tekee palloilla bisnestä, mutta on todennäköisesti nuorin pallokauppias.

Seuraavaksi hän aikoo ottaa hommaa entistä isommin haltuun. Suunnitteilla on esimerkiksi omien nettisivujen avaaminen.

”Olen suunnitellut jo vähän laajentamistakin. Jos jossain vaiheessa alkaisin ostaa palloja myös ulkomailta”, hän kertoi Taloussanomille.

Palloja myyntikuntoon talvella

GoGolf tavoitti Viljamin Facebookin välityksellä. Hän kertoi messenger-haastattelussa muun muassa talvisuunnitelmistaan.  Tekeminen ei lopu kesken, vaikka golfkausi onkin ohi, sillä varastossa odottavien 7 000 pallon lisäksi suunnitelmissa on pallojen ostomatka Hyvinkäälle.

”Haemme sieltä 5 000 pallon erän. Talven aikana ne on tarkoitus pistää myyntikuntoon”, hän kertoi.

Itse golfia tasoituksella 20 harrastaja Viljami kertoi, että ostajat haluavat erikokoisia eriä, erilaisia palloja. 

”Menee oikeastaan kaikenkokoisia eriä 20 pallosta 700 palloon. Suosituimpia ovat Titleistin ProV1-pallot. Myös Srixonit ovat todella jonotettua tavaraa.” 

Kysytyimpiä palloja ovat hänen mukaansa Callawayt, Titleistit ja Srixonin.

Viljamin top-3-myyntipallot

1. Callaway Chromesoft

2. Titleist ProV1

3. Srixon Z-Star

Etsi luettavaa