Hyppää sisältöön

Viktor Hovlandin huikea ennätysputki katkesi PGA Tourilla

Viktor Hovland tuuletti ei eilen 19 perättäistä alle 70 lyönnin kierrosta.

Viktor Hovland pelasi 19 perättäistä kierrosta alle 70 lyönnillä, mutta tänään putki katkesi.

Viktor Hovlandin ennätysputki PGA Tourilla meni poikki lauantaina pelatulla kolmannella kierroksella Koreassa käynnissä olevassa CJ Cupissa.

Hovland ehti pelata 19 perättäistä kierrosta alle 70 lyönnin, mutta tänään 22-vuotiaan lupauksen tulos painui plussan puolelle. Hän pelasi tuloksen 74 eli kaksi yli parin.

Ennen norjalaispeluria ennätystä piti hallussaan Bob Estes, joka onnistui kaudella 2003 pelaamaan 17 perättäistä kierrosta 70 lyönnillä.

Hovlandin putki alkoi kesäkuun lopussa, kun hän pelasi Rocket Mortage Classicin päätöskierroksen 64 lyönnillä. Sen jälkeen hän pelasi alle 70 lyönnillä kierrokset neljässä turnauksessa perättäin, joissa paras sijoitus oli neljäs sija elokuussa pelatussa Wyndham Championshipissä.

Hovland pelasi PGA Tourilla harvakseltaan villeillä korteilla, sillä hän onnistui saamaan pelioikeuden vasta haastajakiertueen eli Korn Ferry Tourin finaalien kautta.

”Tämä on coolia”, Hovland sanoi PGA Tourille eilen. ”Luonnollisesti olisi ollut tyytyväisempi, jos olisin sijoittunut paremmin turnauksissa, joissa olen pelannut, mutta ennätys kertoo paljon kesän tasaisuudestani”, Hovland sanoi.

Hovland jakaa kolmen kierroksen jälkeen 33. sijaa CJ Cupissa päätettyään kierroksen tuplabogiin. Yhteistulos on -4 (69-69-74), joten hänellä on eroon kärkeen jo 11 lyöntiä. Top 10 -sijoitukseen on puolestaan viisi lyöntiä matkaa.

Kisan kärjessä on Justin Thomas, jolla oli vielä ennen viimeistä reikää kolmen lyönnin johto, mutta hän teki Hovlandin tapaan par 5:lle tuplan ja hänen kanssaan kärkiryhmässä pelannut Australian Danny Lee eaglen lähtee kaksikko päätöskierrokselle tasoissa.

Kolmantena kisassa on Cameron Smith tuloksella -12. Jordan Spieth on myös pelaamassa hyvää turnausta, sillä hän jakaa neljättä sijaa neljä lyöntiä kärjestä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa