Hyppää sisältöön

Viktor Hovlandille PGA Tourin voitto Puerto Ricossa: ”Tämä on merkittävä askel urallani”

Viktor Hovland tuo säihkettä ja väriä kauden suuriin kisoihin. Maailmanlistalla hän nousi 60:ksi

22-vuotias Viktor Hovland upotti kylmäverisesti pitkän voittoputin ja nousi maailmanlistalla 60:ksi. Skandinaaveista hänen edellään on enää Henrik Stenson.

Norjalla on pian  golfissa uusi maailmantähti Suzann Pettersenin lopetettua syksyllä huipulla. Debyyttikauttaan PGA Tourilla pelaava Viktor Hovland voitti Puerto Ricossa sunnuntaina päättyneen kisan viimeisen viheriön birdien myötä.

Hovland oli koko kisan ajan kärjen tuntumassa, johdossakin, kunnes teki päätöspäivänä triplan ja luuli menettäneensä pelin. Viimeisillä väylillä norjalainen pelasi taas upeasti myös lähipeliään ja kukisti  Josh Teaterin lyönnillä.

”Voitto oli suuri askel eteenpäin, en missään tapauksessa ole kokenut vielä paineita ykköstilan saavuttamisesta”, edelliskaudella hurjat näytöt pelaamisssaan kisoissa antanut Hovland tunteili.

Hovland oli US Openissa amatöörinä 12:s rikkoen Jack Nicklauksen ennätyksen lyöntimäärässä tässä kisassa. PGA Tourin perättäisten alle 70:n lyönnin kierrosten ennätyskin (19) siirtyi syksyllä norjalaisen nimiin.

Hän pääsee voiton myötä pelaamaan maaliskuussa Players Championshipin, toukokuussa PGA Championshipin. Voittajakategoria vuoden 2022 loppuun antaa mahdollisuuden valita kisat, vaikka Mastersiin ja US Openiin hän tarvitsee vielä lisänäyttöjä.

”Chippaaminen, lähipeli laajemminkin on osa-alue, jota minun pitää pystyä parantamaan.”

Voitto nosti Hovlandin maailmanlistalla 60:ksi. Alle 25-vuotiaiden pelaajien listalla hän on viikonlopun jälkeen kolmantena edellään Korean Sungjae Im sekä USA:n Collin Morikawa. Pohjoismaalaisista kilpakumppaneista vain Henrik Stenson (29.) on edellä.

 Puerto Ricossa vastassa oli Tourin kakkosketjun pelaajia, vain muutama sadan joukosta. Seuraavien viikkojen aikana  ennen Mastersia Hovlandilla on mahdollisuus Floridan ja Teksasin kisoissa näyttää hauistaan myös supertähtien keskuudessa.

Tulosseuranta Puerto Rico

Maailman parhaat alle-25 vuotiaat golfarit

Etsi luettavaa