Hyppää sisältöön

Viktor Hovlandilla hurja puttipäivä Orlandossa – Rory McIIroy menetti johtonsa

Viktor Hovland hahmotti sormiaan hyväksikäyttäen puttilinjat mainiosti ja käytti putteriaan kierroksella vain 23 kertaa. KUVA: GETTY IMAGES

Talvikauden kuumin pelaaja Viktor Hovland tavoittelee viikonloppuna jo neljättä voittoaan kahdeksan kilpailun jaksoon.

Eurooppalaispelaajat ovat esiintyneet vahvasti Arnold Palmers Bay Hills Club & Lodgessa viimeisten vuosien ja meneillään olevan kisan aikana.

Neljän vuoden jaksoon voittoon ovat yltäneet Euroopan terävimpään kärkeen lukeutuvat Tyrrell Hatton, Francesco Molinari sekä Rory McIlroy.

Ennen kahta viimeistä kierrosta johdossa on Norjan Viktor Hovland (-9) ennen Hattonia (-7), McIlroyta (-7) sekä USA:n Talor Goochia (-7).

Kärkikymmenikköön euroista mahtuvat myös Paul Casey (-3) ja Martin Laird (-2).

Liian kaukana voittaakseen ei ole myöskään Jon Rahm (-2), joka osallistuu Bay Hillin kisaan ensimmmäistä kertaa.

Hovland pisti viheriöillä hyrskyn myrskyn

Viktor Hovland pelaa Palmerin kutsukisaa jo neljättä kertaa. Kolmella aiemmalla sijoitukset ovat olleet kovin vaatimattomia välillä 40-49.

Edellisvuonna hän oli ennen viikonloppua vain kaksi lyöntiä kärjestä. Täydelllinen sulaminen (77-78) pudotti maailmanlistan nykyisen nelosen sijalle 49.

Perjantaina Hovland (69-66,-9) kipusi kärkipaikalle päivän parhaalla tuloksella 66. Kierrokseen mahtui vain 23 puttia. Strokes Gained -tilastolla hän voitti keskivertopelaajaa hämmästyttävästi 5,23 lyöntiä.

”En huomannutkaan, että putteja tuli noin pieni määrä. Tunsin löytäväni linjat toisena päivänä tosi hyvin. Pallo lähti oikeaan suuntaan. Parin onnistumisen jälkeen itseluottamus ruokkii lisää menestystä”, Hovland summasi puttipäiväänsä.

Rory McIlroy pelasi torstain johtotuloksen aamulla.

Hovlandin tavoin perjantaina aamulla kiertänyt Tyrrell Hatton käytti kulmarautaansa vain 22 kertaa.

”Saa nähdä mikä heidän puttimääränsä on lauantaina”, aprikoi ilman ivaa muiden kärkimiesten tavoin iltapäivällä kentälle lähtevä McIlroy, jolla putteja oli toisena päivänä 30 ja Strokes Gained -lukema murhaavasti yli kaksi lyöntiä pakkasella.

Kuten twiitti kertoo, tiiltä viheriölle pohjois-irlantilainen oli totutun hyvä.

Kärkiparina viimeisenä kierrokselle lähtevät 20.40 Suomen aikaa Viktor Hovland ja Tyrrell Hatton.

Heidän edellään pelaavat Talor Gooch sekä Rory McIlroy.

Discovery+ sekä GolfTV.com näyttävät suoratoiston kautta kilpailun suorana kaikkina neljänä päivänä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa