Hyppää sisältöön

Viktor Hovland pelaa sunnuntaina voitosta – kärkiryhmän keski-ikä on vain 24 vuotta

Viktor Hovlandilla on huomenna hyvä mahdollisuus ottaa toinen voitto PGA Tourilla.

Nuorten tykkien esiinmarssi PGA Tourilla jatkuu, sillä Workday Charity Openin kärkiryhmän ikänestori on 27-vuotias Justin Thomas.

Norjan Viktor Hovland, 22, nosti itsensä huippukierroksella voittotaisteluun mukaan Workday Charity Openissa. Dublinissa, Ohiossa pelattavan kisan kolmannella kierroksella Hovland pelasi tuloksen 66 (-6), mikä nosti hänen kahden lyönnin päähän kärjestä.

Kisaa johtaa ennen päätöspäivää Justin Thomas, jonka kanssa nuorukainen pelaa myöhemmin tänään kärkiryhmässä. Thomasin yhteistulos on -16 ja Hovlandin -14.

Kolmantena päätöspäivään lähtee 23-vuotias Collin Morikawa, joka johti kilpailua kahden kierroksen jälkeen. Hän pelasi kuitenkin kolmannen kierroksen pariin, mikä pudotti hänet kolmen lyönnin päähän Thomasista.

Morikawa, Hovland ja Thomas muodostavat huomenna kärkiryhmän. 27-vuotias Thomas on ryhmän ikänestori. Ryhmän keski-ikä on vain hieman yli 24 vuotta.

”On hauskaa pelata huomenna poikien kanssa huomenna, mutta loppujen lopuksi olen eniten huolissani itsestäni ja yritän vain voittaa golfturnauksen ja pelata hyvän kierroksen”, Thomas sanoi lehdistötilaisuudessa.

Eurooppalaisista Ian Poulter jakaa kuudetta sijaa. Hän on kuusi lyöntiä Thomasia perässä.

Hovlandilla on tältä vuodelta yksi voitto plakkarissa. Hän voitti helmikuussa Puerto Rico Openin. Koronatauon jälkeen hänen paras tuloksensa on jaettu 11. sija Travelers Championshipistä, joka pelattiin kesäkuun lopulla.

Palkintopotiltaa tämänviikkoinen kisa on oli tuplasti suurempi kuin ”vain” kolmen miljoonan dollarin Puerto Rico Openin. Voittajalla on luvassa miljoonan dollarin shekki.

Hovland aloitti turnauksen kehnosti oltuaan ensimmäisellä kierroksella kymmenen reiän jälkeen kilpailua kolme yli parin. Sen jälkeen hän on pelannut 44 reikää 17 alle. Hän on pelannut kierrostulokset 69, 67 ja 66.

”Olen erittäin ylpeä siitä, kuinka onnistui kääntämään tilanteen ympäri ja kuinka olen pystynyt parantamaan peliä joka päivä”, Hovland sanoi.

Thomasilla on voiton myötä mahdollisuus nousta toiselta sijalta FedEx Cupin kärkeen. Kyseessä olisi hänelle jo kauden kolmas voitto. Kaikkiaan Thomas on voittanut PGA Tourilla 12 kertaa. Ensimmäistä täyttä kauttaan ammattilaisina pelaavat Hovland ja Morikawa ovat onnistuneet voittamaan kertaalleen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa