Hyppää sisältöön

Viisi vinkkiä putteriostoksille: sopiva maila tuo itsevarmuutta viheriöille

Tiedätkö tunteen, kun seisot puttausasennossa ja tiedät, että pallo menee sisään? Se on paras tunne koko lajissa. Sopivalla putterilla parannat puttivarmuutta.

Olemme jo melko tottuneita draiverien ja rautamailojen fittaamiseen. Pallojakin sovitetaan pelaajan lyöntiin yhä useammin. Fittaamisen yleistyminen on parantanut peli-iloa, mutta putteriostoksilla monet tyytyvät kaupan tekogriinin fiiliksen ja putterin hinnan väliseen laihaan kompromissiin.

Ei pitäisi, sillä pelaaja hyötyy todella paljon putterin mitoittamisesta itselleen sopivaksi. Listasimme viisi vinkkiä, jotka kannattaa lukea, ennen kuin lähdet hankkimaan bägiisi uutta kulmarautaa.

1) Käytä asiantuntijaa apunasi

Mailojen sovittaminen omaan lyöntiin vaatii ammattilaisen apua. Golfliikkeiden asiantuntijat pystyvät nopeastikin neuvomaan juuri sinun lyöntiisi sopivia putterimalleja, joista voit valita mieleisen. Puttereita on jos jonkinlaisia, ja laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle sopiva peliväline.

2) Ole avoimin mielin 

Vaikka olisit aina putannut tietyllä putterimerkillä tai -mallilla, mene fittaukseen avoimin mielin. Ehkä inhokkiputterisi onkin juuri se, joka tukee sinun puttaustyyliäsi.

3) Valmistaudu etukäteen

Mieti etukäteen, mikä nykyisessä putterissa toimii ja mikä ei. Oletko ehkä joskus kokeillut jonkun toisen putteria ja todennut sen hyväksi? Pidätkö enemmän isokokoisista lavoista vai kapean mallisista puttereista? Haluatko putteriisi paksun gripin? Entä haluatko selkeät tähtäysapuviivat vai miellyttääkö yksinkertainen design silmääsi enemmän?

4) Älä kitsastele putterin kanssa

Kuten aluksi totesin, puttivarmuus tuo parhaan tunteen koko peliin. Ole valmis satsaamaan putteriin vähän enemmän, jotta maksimoit positiiviset fiilikset. Putterilla lyödään eniten lyöntejä joka kierroksella, ja tuloksenteossa maila on ehdoton ykkönen. Putteri on parhaimmillaan pitkäaikainen kumppani, joten tee valinta huolella!

5) Pohjaa järkeen, valitse tunteella

Kun olet saanut rajattua vaihtoehdot muutamaan kandidaattiin, tee valinta tunteella. Putterin täytyy tuntua juuri oikealta – jos jätät parhaan vaihtoehdon kaupan hyllyyn, harmittelet päätöstäsi varmasti myöhemmin.

Kävin Peltomäki Golfissa kokeilemassa, miten putterin fittaaminen tapahtuu. Olinko valinnut sopivan vai menikö koko paletti uusiksi? Katso videolta, miten kävi.

Etsi luettavaa