Hyppää sisältöön

Viisi uskomatonta tilastoa PGA Tour -kaudesta

PGA Tourilla nähtiin käsittämättömiä tilastokummajaisuuksia

PGA Tour kausi loppui ja kauden 2018-2019 aikana nähtiin jäätäviä tilastokummajaisuuksia. Tässä vuoden parhaat.

Rory McIlroy voitti FedEx Cupin ja oli täten PGA Tourin ”kuningas”. Vaikka kuukausi on vaihtumassa vasta syyskuuhun, pitää PGA Tour omaa taukoaan ja palaa asiaan parin viikon kuluttua. Luonnollisesti vuoden 2018-2019 PGA Tourilla nähtiin taas uskomattomia tilastoja. 

1. Tommy Fleetwood teki kaikki cutit

Tommy Fleetwood ei voittanut kertaakaan, mutta pääsi kaikissa pelaamissaan 28 kilpailussa jatkoon. Hän on edellisen kerran missannut cutin vuoden 2018 toukokuussa. PGA Tourin kisojen lisäksi hän on päässyt myös European Tourilla jatkoon joka kerta, joten 35 kisassa peräkkäin englantilainen on pelannut täydet neljä kierrosta. 

2. 53 väyläosumaa – PERÄKKÄIN!

Ryan Armour oli yksi vuoden tarkimmista tiipaikalta. Hän latasi myös aivan käsittämättömät 53 peräkkäistä väyläosumaa. Käytännössä putki tarkoittaa, että pelaa neljän kierroksen kilpailun ilman missattua väylää. 

3. Jordan Spieth ei osaa tehdä töitä viikonloppuna

Jordan Spiethin tuloskeskiarvot päiväkohtaisesti vaihtelevat paljon torstain ja sunnuntain välillä. Jordan pelasi keskimäärin torstain kierrokset yli neljä lyöntiä paremmin kuin sunnuntait. Not good! 

Torstai: 69.27 (9)

Perjantai: 68.32 (1)

Lauantai: 71.28 (170)

Sunnuntai: 72.47 (180)

4. Norjalaisia kuuskymppisiä

Viktor Hovland pääsi tavoittelemaan PGA Tourin korttia siirryttyään ammattilaiseksi. Hän pelasi täydet kisat kutsuilla ja pelasikin hienosti. Lopulta kortti tuli vasta Kornferry Tourin finaalien kautta. 

Hänellä on PGA Tourilla 13 peräkkäisen kutosella alkavan kierroksen sarja käynnissä. Dustin Johnson pelasi 14 peräkkäistä, mutta Hovlandin putki on yhä elossa! 

5. Pitkiä pommeja! 

PGA Tourilla lyötiin tänä vuonna kaksi kertaa yli 450 jaardin draivi (noin 410 metriä). Siihen pystyivät Justin Thomas, joka löi 457 jaardia Meksikon WGC-kisan kympillä ja Bubba Watson, joka teki saman Pebble Beachin kakkosella. 

Lähde: Golf.com

Etsi luettavaa