Hyppää sisältöön

Viimeistä viedään Finnish Tourilla

Peter Erofejeff johtaa Paltamo Openia lyönnillä.

Audi Finnish Tour huipentuu viikonloppuna Vuosaaren finaalikilpailuun. Kokonaiskilpailussa kaikki on vielä auki. Kilpailu käynnistyy torstaina klo 8.v

Vuosaaren kisassa on kosolti panosta, sillä teoriassa Finnish Tourin kokonaiskilpailun voittoon voi yltää peräti kahdeksan pelaajaa. Käytännössä tilanne on kuitenkin toinen, sillä esimerkiksi Kim Koivu, kokonaiskisan kakkonen, ei ole Vuosaaressa mukana. Hän pelaa ensi viikolla Suomen MM-joukkueessa ja valmistautuu kisoihin.

Kokonaiskisan kärjessä on ennen finaalia Tuomas Salminen, jolla on kuitenkin vain 2,5 pisteen kaula Kim Koivuun. Kolmantena oleva Peter Erofejeff on vajaan sadan pisteen päässä Salmisesta. Kisan ykkönen saa 200 ranking-pistettä. Voitto onkin Erofejeffin tavoite Vuosaaressa.

”Kyllä minulla on tiedossa, että olen pisteissä sen verran lähellä, että voin saavuttaa Tuomaksen. Selkeä tavoite on voittaa kilpailu”, Erofejeff linjaa.

Vuosaaren kenttä osoittaa luonteensa, jos sääolot muuttuvat haasteellisemmiksi. Sen Erofejeffkin tiedostaa.

”Jos on tyyni keli, kenttä on melko helppo. Mutta jos tuuli yltyy, niin kuin on ennustettu, silloin pitää olla maltillinen pelisuunnitelma. Kenellä on malttia, se on varmasti kärki haminoissa ja vahvoilla. Ja greenit olivat tänään todella kovat, joten siellä erotellaan jyvät akanoista”, Erofejeff sanoo.

Kokonaiskilpailun voittoon on mahdollisuus vielä myös Peter Puhakalla, Joonas Granbergilla ja Tuomas Nukarilla. Myös Matias Honkala, joka valitsi MM-kisojen sijaan juniorien Ryder Cupin, voi onnistuessaan ja muiden epäonnistuessa nousta ranking-kärkeen, mutta mahdollisuus on lähinnä teoreettinen.

Kisan voittaja saa siis 200, kakkonen 140 ja kolmonen 100 pistettä.

Finnish Tourin rankingin 10 parasta

1. Tuomas Salminen, SHG, 482,50

2. Kim Koivu, StLG, 480,00

3. Peter Erofejeff, ERG, 383,50

4. Peter Puhakka, GT, 376,33

5. Joonas Granberg KyG, 371,00

6. Tuomas Nukari TawG, 367,92

7. Matias Honkala, NG, 359,75

8. Riku Mattila, Loimijoki Golf, 298,00

9. Juhana Kukkonen OGK, 280,00

10. Kristian Kulokorpi PGC, 277,50

Etsi luettavaa